Favorite Social 

Ialomița: Șoferii drogați, greu de depistat în trafic din cauza lipsei aparaturii

Ialomița este unul dintre județele deficitare la deținerea de aparate drug-test folosite pentru prinderea șoferilor drogați.

Poliția Ialomița nu are capacitatea tehnică de a depista în trafic conducătorii auto aflați sub influența drogurilor. IPJ Ialomița avea la un moment dat în dotare două aparate de tip drug-tester din care unul era defect iar celălalt trimis pentru calibrare în Germania.

În aceste condiții, singurele acțiuni pe linia depistării șoferilor aflați la volan sub influența drogurilor s-au făcut punctual, doar cu drug-testere împrumutate de la Ilfov sau Constanța, ori cu unicul aparat aflat în dotarea IPJ Ialomița, dar și acela folosit cu grijă, ca să nu se strice!

Iar rezultatele au darul să îngrijoreze. În 2022, în urma acțiunilor dedicate doar depistării conducătorilor auto care s-au urcat drogați la volan au fost găsite 37 de persoane.

În primele 9 luni ale acestui an alte 20 persoane au fost prinse în trafic conducând sub influența drogurilor atunci când au fost testate cu aparatele drug-test.

Una din zece persoane scapă după analizele de sânge

Toate persoanele ce au picat proba cu drug-tester au ajuns apoi la spital în vederea recoltării probelor se sânge pentru confirmarea prezenți în corp a substanțelor interzise.

În urma analizelor de sânge, din cele 37 de persoane la care testul în trafic a ieșit pozitiv anul trecut în cazul a 4 dintre ele analizele de sânge au fost negative (10,8%).

În ceea ce-i privește pe cei 20 conducători auto la care aparatul drug-test a indicat prezența drogurilor în acțiunile de control ale polițiștilor din 2023 doar 2 (10%) au scăpat după ce analizele de sânge au ieșit negative.

Procent de rezultate fals pozitive mult mai mic față de cele 75% cazuri infirmate de probele de sânge în urma testărilor efectuate cu prima generație de aparate de tip drug-test achiziționate din China.

Related posts