Administrație Favorite 

În Fetești colectarea fracției uscate a explodat!

În municipiul Fetești s-a implementat din luna iunie o nouă formă de colectare a deșeurilor uscate de la populație.

În Fetești colectarea fracției uscate a explodat după ce autoritățile locale au ales ca o parte din serviciile de strângere a deșeurilor de la populație să fie preluate de încă o firmă.

Este vorba de cetățenii care locuiesc în cartierele de case și unde colectarea fracției uscate a lăsat de dorit în ultimii ani.

Strânse cu ușa de Garda de Mediu, autoritățile locale au ales să lucreze cu doi operatori în ceea ce privește colectarea deșeurilor cunoscute ca fracții uscate.

Este vorba de PET-uri, sticle, deșeuri de carton și de hârtie, folie doze de aluminiu ori deșeurile electrice, cunoscute ca DEEE-uri.

Astfel, SC URBAN SA colectează fracția uscată de la punctele special amenajate în zona blocurilor de locuințe din municipiul Fetești.

Pe de altă parte, SAUBER CORPORATION strânge același tip de deșeuri din cartierele de case ale localității.

Și o face cu simț de răspundere, din valorificarea acestora societatea achitându-și costurile cu ridicarea, transportul și predarea acestui tip de deșeuri.

La Fetești ce a strâns URBAN în cinci luni a colectat SAUBER CORPORATION într-una singură!

Cifrele prezentate de autoritățile locale din municipiul Fetești vorbesc de la sine despre succesul ideii externalizării unei părți din serviciul de colectare.

Noi, ca municipalitate, avem obligația de a ne atinge anumiți indicatori atunci când vine vorba de colectarea deșeurilor uscate. Așa am decis ca pentru zona de case să lucrăm cu o firmă care câștigă din ce colectează.”, explică Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești.

Conform datelor oficiale prezentate de cele două societăți de colectarea a fracției uscate, în primele șase luni ale anului 2021 s-au strâns în total peste 83,66 tone de deșeuri.

Interesant este că dacă în perioada 1 ianuarie – 30 iunie SC URBAN SA a colectat de la punctele din zona blocurilor o cantitate totală de 49,51 tone de deșeuri uscate, din care în primele cinci luni din an mai puțin de 38 tone, cealaltă societate comercială a întrecut toate așteptările.

Într-o singură lună, luna iunie, SAUBER CORPORATION a adunat de la populație nu mai puțin de 34,15 tone de deșeuri uscate.

Este vorba de 4,82 tone de deșeuri din hârtie/carton, 7,94 tone PET, 690 kg plastic, 690 kg doze de aluminiu și 20,01 tone de sticlă/ciob.

Chiar și așa, cantitatea totală de deșeuri tip fracție uscată adunată din Fetești în primele șase luni ale anului reprezintă sub 2,24% din totalul deșeurilor menajere colectate în localitate care însumează 3.742,52 tone.

Related posts