Sport 

ÎNAINTE MODELU – UNIREA SLOBOZIA 2 – 1: Înfrângere nemeritată în ultimul amical disputat pe teren sintetic

PREGĂTIRE. Cu două săptămâni înaintea startului returului Unirea Slobozia a jucat la Modelu un meci de trei reprize a câte 35 minute, o confruntare marcată cu cinci minute înainte de final de o decizie ciudată a centralului care a mutat un fault la 25 metri de poartă în careul formaţiei lui Enache Costea, penalty din care Înainte avea să obţină golul victoriei.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târgul comunei Modelu. Plecaţi să joace, în sfârşit, pe gazon, fotbaliştii Unirii Slobozia s-au trezit că gazdele le oferă doar varianta sinteticului bazei Prefab, un teren înghesuit şi deloc prietenos cu echipele ce caută spaţii pentru combinaţii şi demarcări. Mai mult, meciul amical a avut dimensiuni atipice, câte trei părţi egale de câte 35 minute şi tehnicianul Unirii a ales ca formulă de start Dumitrescu, în poartă, Drăguţ, Soare, Apostol şi Apetrei ca fundaşi, în faţa lor Cazan, Ibrian, Toma, Răduca iar în atac Năstase şi Bucă, o formulă ce pare a fi cât mai apropiată de primul 11 din meciurile oficiale din campionat.

Unirea Slobozia şi-a luat tare adversarii şi în minutul 5 Năstase urcă în atac şi îi centrază perfect lui Răduca, preluare şi şut scos cu braţul de portar. Nu trec decât trei minute, centrare în careu şi Apostol scăpat din marcaj reia cu capul puţin lângă bară. Imediat atacantul Nelu Bucă intră în careu, şutează mai întâi în blocaj pentru ca din a doua încercare mingea să treacă paralel cu linia porţii, la o palmă de genunchiul fundaşului Lazăr care evită în ultimul moment o deviere nefericită în proprie poartă.

În minutul 15 antrenorul Costea Enache le cere fotbaliştilor să urce în atac şi să joace cât mai direct pe poartă, încercând astfel de simuleze perioade specifice din meciurile oficiale atunci când, cu siguranţă, adversarii Unirii vor încerca să se apere supranumeric. Tactica dă rezultate în minutul 17, contraatac purtat pe dreapta de Cazan, pasă în adâncime la Bucă, fentă din corp în faţa portarului şi reluare din unghi în poarta goală.

Înainte Modelu încearcă o replică în minutul 20 însă reluarea cu capul a lui Lazăr de lângă Drăguţ se duce în înaltul cerului. La poarta cealaltă Romeo Soare primeşte o minge peste toată apărarea gazdelor dar reia din doi metri în plasa laterală. Nelu Bucă are şansa „dublei” dar mingea trimisă precis din bandă de Drăguţ trece pe sub piciorul atacantului aflat liber la cinci metri de poartă. Prima treime se încheie cu şutul înşelător al lui Daniel Gheorghe, cel mai bun de la gazde, dar mingea ocoleşte de puţin bara laterală şi cu şutul mult peste transversală al lui Paul Radu, nestingherit în zona punctului cu var din careul Unirii, iar la ultima fază şutul din afara careului expediat de Toma trimite mingea direct în vinclul porţii!

Gazdele câştigă cu două goluri din faze fixe

Partea a doua a meciului începe cu ratarea monumentală a lui Gheorghe care nu-şi calculează bine paşii şi îl ia la ţintă pe Dumitrescu din interiorul careului. Încep să apară mutările în echipa Unirea, iese Cazan şi intră Adăscăliţei, apoi Ghinea îi ia locul lui Soare iar liniile de mijloc şi de fund capătă alte structuri. Înainte Modelu caută egalarea şi are o ocazie imensă semnată de Codreanu, cursă solitară spre poartă, şut plasat însă Dumitrescu este abil şi se întinde suficient cât să respingă în corner.

Toma încearcă să readucă Unirea în atac, îi pune o minge lui Răduca în faţa careului mic, minge întoarsă pentru şutul lui Bucă însă portarul gazdelor este la locul potrivit şi împiedică golul doi. Şi cum se întâmplă de multe ori unii atacă iar ceilalţi înscriu, Înainte Modelu beneficiază de o lovitură liberă de la 25 metri în urma unei ieşiri imprudente a portarului Dumitrescu iar Simone Dobre trimite perfect, mingea lovind mai întâi transversala în zona vinclului înainte de a ajunge în poartă!

Este momentul în care antrenorul Unirii schimbă ca la hochei, în poartă intră Negruşă, iar pe teren apar Gherasim, Ene, Lemnaru, Teodorescu, Comşa şi atacantul Stănescu. Mutările schimbă în rău jocul oaspeţilor şi meciul capătă un aspect de luptă surdă la mijlocul terenului, cu fiecare dintre combatante încercând pe contraatac să dea lovitura de graţie. Aşa se naşte ocazia lui Ibrian, reluare cu capul respinsă în faţă de portar şi reluată slab cu latul de Lemnaru, fază ce încheie partea a doua a meciului.

Oboseala acumulată dar şi mulţi fotbalişti tineri prezenţi în ambele echipe (la Unirea a intrat din nou juniorul de 15 ani Ionuţ Negoiu) au transformat ultima jumătate de oră de joc într-o luptă mai mult fizică, cu contre din ce în ce mai violente şi ca urmare a indicaţiilor belicoase venite de pe margine din zona gazdelor dar şi a jocului lăsat prea liber de central. Pe fondul unui meci cu multe întreruperi apar ocaziile semnate de Stănescu, reluare cu capul din centrarea lui Comşa scoasă in-extremis de portar, şi apoi şut din cădere pe lângă portar dar respins de un fundaş de pe linia porţii.

Şi când nimeni nu se mai aştepta, cu mai puţin de cinci minute rămase din a treia repriză, la o minge aruncată în faţă un fotbalist de la Înainte Modelu este faultat la 25 de metri de poartă dar are grijă să cadă în careu, suficient pentru ca arbitrul de centru să inventeze o regulă specială şi să sancţioneze cu lovitură liberă nu de la locul în care s-a produs faultul ci din locul în care a căzut fotbalistul iar gazdele înscriu pentru scorul final de 2 la 1 dintr-o lovitură de la 11 metri primită cadou.

„Am greşit când am venit să jucăm în aceste condiţii!”

Vizibil supărat de deznodământul partidei şi, mai ales, de maniera în care amicalul a fost condus de arbitrul de centru, antrenorul Enache Costea a regretat la final că a adus echipa să joace la Modelu. „Îmi pare rău că am venit să jucăm aici, am jucat trei reprize a câte 35 minute sub o presiune de neînţeles, mi se pare inadminisibil la acest nivel, nu cred că voi mai repeta această greşeală. Ca joc ne-am creat foarte multe ocazii de a înscrie dar le-am irosit prea uşor. Trebuie să ţinem cont că nu am avut decât o zi de pregătire pe iarbă iar de jucat am jucat doar pe terenuri sintetice. Ne rugăm la Dumnezeu să nu se strice vremea şi să ne putem pregăti pe iarbă pentru meciul cu Farul Constanţa.”, a spus antrenorul Unirii Slobozia. (Click aici pentru fotografii de la meci!)

 

 

Related posts