Eveniment Favorite 

ÎNCĂ O PIEDICĂ: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor blochează lucrările la parcarea subterană din Slobozia

RECLAMAŢIE. Săpăturile la accesul în viitoarea parcare subterană din centrul municipiului Slobozia au fost sistate după ce şeful Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor s-a plâns că-i cad icoanele în cap din cauza trepidaţiilor.

 Cu o întârziere de aproape doi ani lucrările la accesul în viitoarea parcare subterană abia începute au şi fost sistate. De data aceasta Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor este instituţia care a reuşit acest lucru, pe baza unei reclamaţii depusă la Inspectoratul de Stat în Construcţii pe motiv că trepidaţiile făcute la montarea platplanşelor de oţel pentru realizarea pereţilor afectează grav structura de rezistenţă a sediului Episcopiei, acolo unde, susţin preoţii, nici icoanele nu mai stau pe pereţi din acest motiv!

„A fost depusă o sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcţii de către Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi ni s-a impus să facem un studiu privind riscul seismic pentru toate clădirile învecinate. Până nu se finalizează studiul lucrările au fost oprite la nivelul de 1,5 metri adâncime faţă de nivelul şoselei. În cazul în care studiul va arăta că sunt afectate clădirile vom fi obligaţi să schimbăm soluţia tehnică privind accesul în parcarea subterană.”, explică primarul Adrian Mocioniu de ce utilajele nu mai excavează pământul din zona de acces în parcarea subterană.

Studiul care schimbă soluţia tehnică!

Conform informaţiilor obţinute de ziarul Informaţia, studiul este gata şi va schimba soluţia tehnică din proiectul investiţiei! Mai exact se va renunţa la montarea pereţilor pe soluţia tehnică iniţială tocmai pentru ca epsicopul să fie mulţumit şi să nu mai ţină lucrarea pe loc, mai cu seamă că termenul limită impus pentru tăierea pambilicii inaugurale se apropie. Asta presupune revizuirea proiectului iniţial, lucru neacceptat până acum de proiectant.

De data aceasta însă, Inspectoratul de Stat în Construcţii poate fi elementul cheie care să-l determine (prin posibile sancţiuni financiare importante) să adapteze soluţia la condiţiile terenului. „Ar fi bine pentru noi dacă am găsi înţelegerea necesară şi am scurta accesul în parcare pentru că am realiza o economie importantă în buget şi am salva şi actuala parcare din spatele Palatului Administrativ.”, este de părere Gheorghe Puia, administratorul public al municipiului Slobozia, omul delegat de primar să aibă în pază şi apărare lucrările la Piaţa Revoluţiei.

Related posts