Eveniment 

ÎNCĂ O ZI DE VACANŢĂ FORŢATĂ DE VREMEA REA: Şcolile se închid vineri, grădiniţele cu program prelungit rămân deschise!

DECIZIE. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât în cursul după-amiezii ca pe data de 23 martie 2018 toate unităţile de învământ preuniversitar din judeţul Ialomiţa să fie închise iar elevii să rămână acasă.

„Având în vedere evoluţia fenomenelor meteorologice extreme prognozate în peruoada următoare şi hotărârea nr. 2/21.03.2018 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a dispus suspendarea cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Ialomiţa, vineri, 23 martie 2018, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit.”, au transmis autorităţile judeţene.

Şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, prefectul Gigi Petre a ales să evite astfel bâlbâiala de la viscolul finalului lunii februarie, atunci când a fost amânată nepermis de mult decizia de a fi închise unităţile de învăţământ din judeţ, anunţul fiind făcut abia după ora 20.30, cu mai puţin de 12 ore înainte de începerea cursurilor şcolare, deşi era evident că vremea nu permitea transportul spre şi de la şcoală mai ales al elevilor ce fac naveta atât pe raza comunelor cât şi dinspre acestea spre unităţile şcolare din mediul urban.

Autorităţile promit că utilajele vor acţiona pe şoselele judeţene

Anterior hotărârii de închidere a şcolilor pentru ziua de vineri, acelaşi Comitet pentru Situaţii de Urgenţă a comunicat că a cerut Consiliului Judeţean Ialomiţa să trimită pe şoselele din judeţ utilajele de deszăpezire să acţioneze pe perioada de valabilitate a codului galben dar şi a codului portocaliu.

„Având în vedere evoluţia fenomenelor meteorologice extreme prognozate în perioada următoare pe teritoriul judeţului Ialomiţa, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin hotarârea nr. 1/21.03.2018, s-a dispus asigurarea intervenţiei cu utilaje de deszăpezire pe drumurile judeţene, de către Consiliul Judeţean Ialomiţa, prin operatorul economic, pe toată perioada de valabilitate a codului galben şi portocaliu.”, sună anunţul oficial.

Judeţul Ialomiţa se va afla sub cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece în perioada 22 martie, ora 23.00, – 23 martie, ora 15.00, perioadă în care se va depune un strat nou de zăpadă, ninsorile vor fi abundente iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h şi temporar 65 – 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii.

 

Related posts