Educație Favorite 

BĂTĂLIE INTERNĂ PE CIOLAN: Războiul celor două roze PSD pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa

INTERESE. Două tabere din PSD îşi dispută funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa într-o bătălie politică în care fiecare încearcă să-şi asigure influenţa la nivel judeţean prin directorii unităţilor şcolare. Favorite să preia frâiele instituţiei sunt Manuela Cornelia Zainea, inspector şcolar general, şi Nina Beciu, inspector şcolar general adjunct, ambele consiliere municipale PSD în Slobozia, surse din PSD precizând pentru www.infoialomita.ro că numirea acestora este o chestiune de zile.

 Postul ocupat în prezent de Luminiţa Barcari este vizat de mai bine de un an şi jumătate de fruntaşi ai organizaţiei judeţene PSD dar şi de oameni influenţi din conducerea organizaţiei locale Slobozia. În vreme ce Ministerul Educaţiei o macină pe inspectoarea şefă cu demiteri livrate în toiul nopţii pe fax, cu o serie de controale şi calificative acordate fără respectarea propriilor proceduri de evaluare a activităţii, toate făcute cu scopul de a o debarca din funcţie, două nume sunt vehiculate să preia conducerea instituţiei ce dictează lucrurile în învăţământul ialomiţean.

PSD Slobozia susţine o roză locală

Organizaţia judeţeană PSD Ialomiţa a pregătit cu atenţie debarcarea doamnei Luminiţa Barcari încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2016. Un dosar întreg, croit parcă în laboratoarele unui serviciu specializat în monitorizarea persoanei, a fost livrat de organizaţia judeţeană spre conducerea centrală cu solicitarea de a le schimba din funcţie atât pe inspectoarea şefă cât şi pe adjuncta acesteia. Consecvenţi din cale afară, social-democraţii au reuşit în primă fază ce şi-au propus şi în toiul unei nopţi au transmis pe fax ordinul de revocare semnat de ex-ministrul Liviu Pop.

Concomitent, Manuela Cornelia Zainea, consilier municipal PSD şi director al Palatului Copiilor Slobozia, şi-a înaintat demisia din Consiliul Local Slobozia pentru a ocupa funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Slobozia. Numai că, surpriză de proporţii, instanţa a anulat ordinul emis abuziv şi Luminiţa Barcari şi-a păstrat postul iar Zainea şi-a rupt în ultimul moment demisia, întorcându-se cu coada între picioare în forul decizional municipal. Dorinţa însă a rămas şi posibilitatea de a conduce învăţământul local a determinat-o pe Manuela Cornelia Zainea să solicite postul în continuare, având în spate susţinerea organizaţiei municipale PSD. Ca să-i ostoiască dorinţa, la ultimele alegeri interne i s-a oferit funcţia de preşedintă a organizaţiei judeţene de femei dar după ce s-a văzut înscăunată Zainea a transmis că nu este mulţumită cu doar atât şi că postul de la ISJ Ialomiţa rămâne principalul său obiectiv imediat.

Altă tabără PSD vrea o roză judeţeană

Postul de şef al Inspectoratului Judeţean Ialomiţa este însă şi în vizorul unei alte tabere, cea condusă de Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Pornit într-un proiect personal prin care vizează într-un final şefia organizaţiei judeţene asigurată acum de Marian Neacşu, nimeni altul decât secretarul general al PSD, Moraru trage sforile pentru Elena Mitran (foto), consilier judeţean PSD şi director al şcolii din oraşul Amara, localitate unde Moraru a fost primar 12 ani. Soldat disciplinat care a cumpărat la supra-preţ uniforme şcolare de la firma deţinută de preşedintele Consiliului Judeţean, Elena Mitran nu ar spune nu numirii în fruntea învăţământului ialomiţean şi este gata să renunţe la mandatul de consilier judeţean dacă Moraru i-o va cere.

Victor Moraru a recunoscut public că înainte de demitarea prin fax a Luminţei Barcari a fost consultat pe linie politică de mutarea pusă la cale de PSD Ialomiţa, semn că schimbarea inspectorului şef nu are nici cea mai mică legătură cu activitatea profesională şi administrativă ci este o înlocuire eminamente politică. Manevra nu este însă pe placul conducerii organizaţiei judeţene PSD care a înţeles planul previzibil al preşedintelui Consiliului Judeţean de a-şi extinde sfera de influenţă atât teritorial cât şi politic prin directorii unităţilor şcolare din judeţ, subordonare ce i-ar aduce şi o împrietenire cu primarii ialomiţeni, majoritatea acum împotriva deciziilor administrative şi, mai ales, a modului în care gestionează şi distribuie în teritoriu fondurile publice destinate unităţilor administrativ teritoriale.

 

Related posts