Educație Favorite 

Începe școala în Ialomița! Mai multe școli rămân închise din cauza ratei mici de vaccinare

Începe școala în majoritatea unităților de învățământ din județul Ialomița! Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a publicat lista școlilor cu învățământ online.

Luni începe școala în județul Ialomița cu învățământ în sălile de curs în majoritatea unităților de învățământ.

Conform ultimelor reguli agreate de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, orele se țin în sălile de curs doar dacă la nivelul unității de învățământ sunt vaccinate cel puțin 60% dintre persoanele angajate.

Este vorba de întreg personalul din școală, cadre didactice, personal nedidactic ori angajați ce se ocupă de curățenie, întreținere, pază ori contabilitate.

Lista școlilor din Ialomița ce rămân închise din cauza ratei mici de vaccinare

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a publicat lista unităților de învățământ din județ iar în dreptul fiecăreia a trecut gradul de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul angajaților.

Pe baza acestor date valabile vineri, 5 noiembrie, în județul Ialomița luni, 8 noiembrie, vor fi 6 unități de învățământ ce rămân tărâm interzis pentru elevi.

În acestea rata de vaccinare este cuprinsă între 32,00% și 59,00%. Unitățile de învățământ unde de luni se învață conform scenariului galben, adică doar în sistem online, sunt:

  • Școala gimnazială Valea Măcrișului – 32,00% vaccinare

  • Școala gimnazială Sărățeni – 44,00% vaccinare

  • Școala gimnazială Sinești – 48,38% vaccinare

  • Școala gimnazială Ciochina – 55,80% vaccinare

  • Școala gimnazială Săveni – 57,00% vaccinare

  • Școala profesională Scânteia – 59,00% vaccinare

În toate celelalte unități școlare din județul Ialomița de luni elevii sunt așteptați în sălile de curs.

Doar două dintre unitățile de învățământ din județ au raportat o rată de vaccinare de 100%. Este vorba de Grădinița cu program prelungit „Prichindel” din Amara și Școala Postliceală „Henri Coandă” Urziceni. (VEZI AICI RATA DE VACCINARE PE FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚ!)

Nouă din zece angajați vaccinați la Inspectoratul Școlar Județean Ialomița

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, vineri, 5 noiembrie, se înregistra o rată de vaccinare a angajaților din aparatul propriu de 92,5%.

Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%.”, a precizat profesor Steluța Mitrea, inspector școlar general.

Ca și până acum, clasele pot trece în sistem de învățământ online pentru 14 zile atunci când unul dintre elevi va fi depistat pozitiv cu Covid-19, indiferent de rata de vaccinare a unității de învățământ.

De asemenea, dacă jumătate dintre clasele unei unități de învățământ au activitatea fizică suspendată din cauza cazurilor de infectare toți elevii acelei școli vor fi trimiși să învețe de acasă pentru 14 zile.

În continuare școlile au posibilitatea de a solicita Inspectoratului Școlar Județean Ialomița să treacă în sistem online dacă așa consideră potrivit cei din Consiliile de Administrație și cadrele didactice.

Related posts