Educație Favorite Sănătate 

ÎNVĂȚĂMÂNT ÎN VREME DE PANDEMIE: Elevii din anii terminali cu temperatură mare nu vor fi lăsați să intre în școli

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit temperatura maximă pe care o pot avea elevii din anii terminali și cadrele didactice pentru a participa la ore.

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se pot întoarce la școli începând cu data de 2 iunie pentru 11 zile de cursuri special concepute pentru pregătirea de examen. Cine are temperatură mare este trimis acasă!

Ministerul Educației și Cercetării a transmis în teritoriu condițiile ce trebuie respectate de elevi, cadrele didactice și personalul auxiliar în vederea evitării răspândirii cazurilor de coronavirus.

Elevilor li se va lua temperatura înainte de intrarea în școală

Fiecare unitate școlară din învățământul preuniversitar va elabora și aproba o procedură proprie prin care se stabilesc modalitățile de desfășurare a activităților de pregătire a sesiunilor de examen.

Cea mai importantă măsură anunțată de responsabilii din învățământ este valoarea maximă a temperaturii corpului ce nu trebuie depășită de participanții la ore.

La intrarea în unitățile de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celcius) de către personalul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților.”, au stabilit cei din Ministerul Educației și Cercetării.

Dacă vreunul dintre cei cărora li se ia temperatura prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie.

Participarea elevilor din anii terminali la activitățile de pregătire va fi decisă de părinți după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora (persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta peste 65 ani).

Școlile fac liste cu elevii care doresc să vină la cursuri

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Slobozia a trimis în cursul zilei mail-uri elevilor și părinților prin care sunt întrebați dacă elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor să participe la cursurile de pregătire a examenelor.

Listele nominale trebuie întocmite până joi și transmise Direcției de Sănătate Publică Ialomița în vederea stabilirii grupelor de pregătire.

Elevii de clasa a VIII-a nu vor sta la cursuri decât două ore pe zi în vreme ce elevii din clasa a XII-a au maxim trei ore de curs într-o zi.

În sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maxim 10 elevi, situați la cel puțin 2 metri distanță unul de altul. Aceștia vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților.

În situația unităților de învățământ care vor realiza activitățile de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea/igienizarea cu substanțe biocide și aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră.

Pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic. Grupele de elevi vor păstra aceeași sală de clasă pe toată perioada desfășurării activității.”, a stabilit MEC.

La finalul orelor elevii vor pune măștile purtate în locuri speciale, amenajate în unitatea de învățământ.

La plecarea de la școală toți elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea la domiciliu.

Unitățile de învățământ și autoritățile locale pot lua și alte măsuri suplimentare pentru prevenirea și combaterea infectării cu COVID-19.

Instalarea de tuneluri de dezinfecție, lavoare suplimentare pentru spălarea mâinilor, măsuri pentru siguranța elevilor pe traseul de la unitatea de învățământ și domiciliu și retur, sunt printre măsurile suplimentare ce pot fi luate.

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Spitalul Municipal Fetești, spital-suport COVID fără vreun cadru medical infectat

Related posts