Favorite Politică 

ȘTEFAN MUȘOIU, DEPUTAT PSD: „PNL consideră că povara ratelor românilor nu trebuie ușurată”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, critică decizia PNL de a ataca legea plafonării dobânzilor la Curtea Constituțională.

Ștefan Mușoiu, parlamentar PSD de Ialomița, arată acuzator cu degetul spre liberali criticându-i că fac mai degrabă jocul băncilor în loc să le pese de români.

Deși românii plătesc costuri triple cu creditarea față de cetățenii europeni iar profiturile băncilor sunt triple în România față de media europeană, PNL consideră că povara ratelor românilor nu trebuie ușurată.”, este de părere deputatul social-democrat.

Proiectul de lege susținut și votat de majoritatea PSD are ca obiect suspendarea, la cerere, a obligațiilor de plată aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, pentru o perioadă care să nu depășească 31 decembrie 2020.

Beneficiari ar putea fi toți românii cu credite care au fost afectați de pandemia de coronavirus.

Sunt incuse atât persoanele fizice cât și persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, întreprinderile mici și mijlocii, IFN-urile.

PNL a atacat la Curtea Constituțională legea plafonării dobânzilor. Majoritatea țărilor din Uniunea Europeană au dobânzile plafonate de multă vreme.”, precizează Ștefan Mușoiu.

Deputatul PSD este convins că legea atacată de PNL ar fi o gură de oxigen atât pentru cei care au contracte în derulare la bănci și IFN-uri, cât și pentru cei care se vor împrumuta în viitor.

PNL demonstrează încă o dată că este mai mult interesat de profiturile mari ale băncilor decât de sprijinirea românilor cu veniturile diminuate și care au serioase probleme în a-și achita ratele lunare.”, concluzionează Ștefan Mușoiu.

Related posts