Sport 

IONUȚ ALEXANDRU DINU, Unirea Slobozia: „Îmi place să urc în careu la fazele fixe și să marchez”

INTERVIU. Ionuț Alexandru Dinu este un fundaș tânăr, pregătit în lotul mare al FCSB și cu multe meciuri în liga a doua. A venit la Unirea Slobozia doar cu gândul la promovare.

Ionuț Alexandru Dinu are 21 de ani și joacă pe postul de fundaș lateral la Unirea Slobozia.

A început să joace fotbal de la 6 ani la Caracal, a trecut apoi patru ani printr-o academie de fotbal din Cluj-Napoca iar la 18 ani a fost remarcat la Mogoșoaia într-o finală de juniori de Țiți Dumitriu și Mirel Rădoi.

A urmat saltul la FCSB, pregătire cu lotul mare și jocuri pentru echipa secundă, în liga a treia. O fractură i-a blocat ascensiunea dar după revenirea pe teren a ajuns la Academica Clinceni, în liga secundă.

Promovarea echipei nu i-a adus păstrarea în lot tot din cauza unei accidentări și Ionuț Alexandru Dinu a ales să vină la Slobozia pentru o promovare cu Unirea.

Ionuț, crezi că Unirea Slobozia are forța necesară să promoveze în acest sezon?

Am venit cu mare încredere la Unirea Slobozia, nu am stat pe gânduri când domnul președinte și domnul antrenor mi-au spus că obiectivul este promovarea în liga a doua. Lucrurile merg bine, echipa este pe primul loc, noi suntem un grup unit și ne dorim cu toții să aducem o mare bucurie orașului cu o promovare.

Apari doar ocazional pe teren la Unirea Slobozia. Cât de greu este pe bancă?

Este teribil de greu, în orice moment aș sări de pe bancă pentru a intra. Trag tare, mă antrenez atât cu echipa cât și separat, merg la sală, aleg… Este greu să nu joc dar sunt motivat și atunci când sunt băgat în echipă o fac cu toată inima și dau cel mai bun randament.

Ești un fundaș căruia îi place golul, ai marcat două până acum pentru Unirea Slobozia…

Am marcat foarte mult cu capul când jucam la FCSB II și la liga a doua, antrenorii pe care i-am avut mi-au spus că am un simț al porții la fazele fixe și mă bucur când reușesc să urc în careul advers și înscriu.

Unirii Slobozia ți-a fost adversar când evoluai la FCSB II?

Da, am jucat un meci chiar aici, pe stadionul din Slobozia. A fost un meci foarte bun făcut de noi, mai ales pe partea defensivă. Țin minte că am pierdut greu, cu 1 – 0, gol marcat de Florinel Ibrian în minutul 90, colegul pe care-l am acum în apărare la Unirea.

Cum vezi finalul de tur, reușește Unirea Slobozia să termine pe primul loc?

Este un final greu pentru că toate echipele se motivează suplimentar când joacă împotriva noastră. Când ești pe primul loc trebuie să demonstrezi continuu că meriți să te afli acolo. Dacă vrei să promovezi nu trebuie să greșești, la ora actuală dacă noi ne facem jocul cred că formațiile din serie nu ne pot pune probleme și vom promova.

Related posts