Sport 

LIGA 2, LIGA COVID-19: Câștigă CSM Slatina fără să joace meciul cu Unirea Slobozia?

Liga 2 este răvășită de cazurile de Covid-19 în rândul fotbaliștilor. O scăpare sau poate nu a regulamentului dă posibilitatea unor echipe să câștige 3 puncte fără să joace!

Liga 2 de fotbal, ligă în care evoluează și Unirea Slobozia, are un program săptămânal răvășit de meciuri amânate ori reprogramate pe motiv că fotbaliștii echipelor se infectează cu noul coronavirus.

Federația Română de Fotbal a pregătit pentru sezonul competițional 2020 – 2021 un regulament special în cazul meciurilor amânate de echipele cu mulți jucători infectați.

Obligate să joace dacă au disponibili cel puțin 13 fotbaliști, dintre care doi portari, cum a fost cazul formației Unirea Slobozia cu doar 15 fotbaliști pe foaie în deplasare cu Fotbal Comuna Recea, echipele stau cu sabia deasupra capului în cazul amânării unei partide.

De ce? Simplu! Pentru că la data stabilită pentru rejucare adversarii se pot da loviți de Covid-19, nu se prezintă la meci și, atenție, câștigă cu 3 – 0 meciul! Așa au gândit oficialii de la FRF că este corect!

Se prezintă CSM Slatina la Slobozia sau i se îmbolnăvesc jucătorii?

Unirea Slobozia trebuia să joace cu CSM Slatina la Slobozia pe data de 7 noiembrie. Din cauza a 15 fotbaliști infectați cu Covid-19, gazdele au solicitat amânarea partidei și FRF a reprogramat meciul pentru miercuri, 18 noiembrie, de la ora 14.00.

Cu lotul decimat de fotbaliști aflați în izolare, Unirea Slobozia a pierdut sâmbătă în deplasarea unde a avut pe foaia de joc 6 fotbaliști din 15 născuți în 2000 și 2002.

În aceeași etapă, CSM Slatina, cu efectiv complet, este important acest amănunt, s-a impus pe teren propriu cu Metaloglobus București, victorie de moral înaintea confruntării de la Slobozia.

Este de așteptat în aceste condiții că ambele echipe vor juca ambițios pe teren pentru cele trei puncte puse în joc, extrem de importante în contextul în care ambele țintesc evitarea retrogradării.

Numai că, este posibil ca partida reprogramată să nu se mai dispute din cauza unor cazuri de Covid-19 (3 la număr) ce se pare că au apărut subit în rândul celor de la CSM Slatina.

Cu trei fotbaliști pozitivi în echipă, formația din Slatina se poate prevala de faptul că ceilalți componenți ai lotului sunt contacți ai celor infectați și că, în aceste condiții, nu se mai poate face deplasarea la Slobozia!

Ce pierde CSM Slatina în acest caz în care partida cu Unirea Slobozia nu se joacă din cauza ei? Nimic, potrivit regulii Federației Române de Fotbal!

În această situație, meciul este declarat pierdut de echipa Unirea Slobozia cu scorul de 3 – 0, deși, la data reprogramării nu din cauza ei nu se joacă ci din cauza formației adverse!

Ulterior, un rând de teste la CSM Slatina în rândul fotbaliștilor contacți, toate cu rezultate negative, le-ar putea permite acestora să joace fără probleme sâmbătă, adică peste trei zile, în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu. Și odihniți, și cu 3 puncte în plus în clasament fără să joace!

CSM Slatina trebuie să anunțe cu 6 ore înainte de meci dacă vine să joace

CSM Slatina are, conform regulamentului, posibilitatea să comunice oficial că nu se poate prezenta la meci cu 6 ore înainte de startul oficial al partidei.

Cum meciul cu Unirea Slobozia este programat miercuri, ora 14.00, până miercuri, ora 8.00, echipa olteană trebuie să transmită dacă vine să joace pe teren pentru 3 puncte.

Sau rămâne acasă și câștigă 3 puncte la „masa verde” grație unui regulament ce permite situații în care anumite echipe să profite de problemele cauzate de cazurile de Covid-19 din sânul celorlalte echipe.

Până marți, la ora 20.00, nu exista nicio informație oficială legată de o posibilă neprezentare la meciul de miercuri a celor de la CSM Slatina pe site-ul FRF.

Pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor meciul figurează ca programat pe 18 noiembrie, la ora 14.00, cu Sergiu Mavriche (Bacău) la centru, George Bodgan Duță (Bacău) și Iulian Cătălin Brînză (Botoșani) la tușe, Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov) arbitru de rezervă, Gheorghe Moise (București) și Lucian Cârjă (Constanța) observatorii partidei.

Related posts