Favorite Sport 

Unirea Slobozia pierde fără să joace cu CSM Slatina

Unirea Slobozia pierde cu 0 – 3 meciul restanță cu CSM Slatina după ce oaspeții s-au dat loviți pe motiv de Covid-19.

Unirea Slobozia nu a jucat miercuri meciul restanță cu CSM Slatina. Așa cum anticipam încă de marți seară, oaspeții au profitat de regulamentul făcut după ureche ori după interese de „specialiștii” Federației Române de Fotbal.

Marți seară CSM Slatina a anunțat Federația că are fotbaliști infectați cu Covid-19 în lot iar toți componenții echipei sunt în izolare și nu se poate face deplasarea pentru joc pe teren la Slobozia.

Apariția în mod suspect a celor trei cazuri la doar trei zile de la jocul pe teren dintre CSM Slatina și Metaloglobus a alimentat zvonurile care dădeau încă de sâmbătă ca sigură manevra oltenilor.

Atunci când, imediat după victoria cu Metaloglobus, în Slatina se vorbea deja de cele trei puncte ce vor fi câștigate pe spinarea Unirii Slobozia fără ca echipa să iasă din oraș.

Reacția oficială a clubului

Lipsa de fair-play a celor de la CSM Slatina nu a picat deloc bine în tabăra celor de la Unirea Slobozia, echipă care și-a apărat corect șansele și nu a cerut amânarea meciului cu Fotbal Comuna Recea deși a avut pe foaie doar 15 fotbaliști, 6 dintre ei născuți în 2000 și 2002.

În data de 18.11.2020 CSM Slatina aduce la cunoștință că are un număr de 3 jucători depistați pozitiv, iar ceilalți contacți (conform și presei din Olt ) și astfel au înțeles să nu se prezinte pentru disputarea partidei ce fusese reprogramată. În această situație se consideră că meciul este pierdut de echipa care a generat reprogramarea jocului, în speță clubul AFC Unirea 04 Slobozia, în conformitate cu deciziile Comitetului Executiv al FRF.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a AFC Unirea 04 Slobozia.

Oficialii echipei adaugă că Unirea Slobozia detestă astfel de practici și consideră că CSM Slatina, cităm: „…încalcă de fapt principiile consacrate ale sportului cum ar fi PRINCIPIUL MERITULUI SPORTIV, principiu pe care clubul din Slatina l-a susținut cu mare îndârjire în MAI 2020, echipa fiind pe locul 2 în seria a III Liga 3 când a beneficiat de barajul de promovare în Liga 2, datorită acestui MERIT SPORTIV pe care acum îl uită cu desăvârșire. Cu siguranță își va aduce aminte de el încă de mâine, 19.11.2020, suntem convinși că vor juca următoarea etapă din 22.11.2020.”

AFC Unirea 04 Slobozia consideră că astfel de reguli nedrepte nu fac decât să denatureze ierarhia sportivă reală a competiției și să încurajeze anumite grupări să apeleze la metode lipsite de fair-play pentru a câștiga puncte pe nedrept.

Oricare dintre echipele care trebuie să își dispute meciurile se pot afla într-o asemenea situație și atunci ne întrebăm care sunt realele măsuri de protecție ale corectitudinii disputării meciurilor și, nu în ultimul rând, respectării principiului fair-play-ului, al meritului sportiv, al încurajării unui sistem sănătos care să nu speculeze situații de criză.”, concluzionează cei de la AFC Unirea 04 Slobozia.

Unirea Slobozia va juca sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu cu formația de pe primul loc, FC U Craiova 1948, formație care a remizat în ultimele 3 întâlniri.

Related posts