Favorite Sport 

LOT PRIMENIT PENTRU PROMOVARE: Unirea Slobozia a adus jucători noi pe toate posturile

TRANSFERURI. Pregătirea noului sezon liga a treia se face cu fotbalişti veniţi să acopere golurile lăsate în lot de fotbaliştii plecaţi dar şi să întărească o echipă ce-şi propune ca în fiecare an să câştige toate meciurile şi să se lupte pentru promovarea în liga secundă.

 Unirea Slobozia se pregăteşte pentru o nouă ediţie de campionat în liga a treia încercând să repare mecanismele ce n-au funcţionat aşa cum trebuie sezonul trecut, atunci când la final senzaţia a fost de regret, sentimentul general fiind că era loc de mai mult de locul 3 în contextul unei serii mai echilibrate decât se anticipa la începutul competiţiei.

Mijlocaşi valoroşi, portari tineri

Alexandru Chebac, mijlocaş central venit de la Oţelul Galaţi, este mutarea verii la Unirea Slobozia. În vârstă de 26 ani, fotbalistul a mai jucat la Delta Tulcea şi Dunărea Călăraşi şi putea îmbrăca tricoul galben-albastru încă de acum trei ani şi jumătate, atunci când Unirea Slobozia evolua în liga secundă. Vlad Suciu, mijlocaş central venit de la Farul Constanţa, şi Marian Şerban, mijlocaş de bandă şi atacant care a evoluat la Dunărea Călăraşi şi care sezonul trecut ne-a făcut zile fripte în cele două partide disputate cu Agricola Borcea (foto), sunt alţi fotbalişti veniţi la Unirea. Ca portari au sosit Cătălin Costoaie de la Timişoara şi s-a mai semnat cu Marius Călinoiu, alt portar tânăr venit la Dacia Mioveni.

„Suntem în discuţii cu un alt tânăr fotbalist, tot sub 19 ani, un fundaş dreapta ce poate evolua şi ca fundaş central, jucător de la Metaloglobus Bucureşti. Un transfer ce odată realizat va rezolva în mare măsură problema celor tineri, în contextul în care în acest an trebuie să avem pe teren cel puţin un jucător născut în 1998 şi doi jucători născuţi în 1999 sau mai mici. Exact ce ne-am propus să aducem am reuşit, am vizat jucători pe zona centrală pentru a-l putea folosi pe Ibrian cu scopul de a pune presiune atât pe fundaşii centrali cât şi pe mijlocaşii laterali. Cei doi portari tineri au fost aduşi întrucât acest post rămâsese descoperit prin plecările celor doi tineri portari pe care Unirea Slobozia i-a folosit în returul campionatului trecut.”, anunţă Ilie Lemnaru, managerul echipei.

„Obiectivul este neschimbat la Unirea Slobozia. Vrem să câştigăm fiecare meci şi să nu mai repetăm greşelile din campionatul trecut, cele ce aveau să ne coste puncte importante la final. Rămâne de văzut ce echipe vor fi în seria noastră, dacă va veni Rapid, dacă va fi CS Afumaţi…” (ILIE LEMNARU, manager Unirea Slobozia)

A plecat şi Marius Drăguţ

Marius „Torje” Drăguţ, ajuns la final de contract cu trupa lui Enache Costea, a ales să nu-şi mai prelungească înţelegerea cu Unirea şi a plecat să joace la Gloria Buzău, club venit din liga a patra ce-şi propune o promovare cât mai rapidă în eşalonul secund, în vreme ce Roland Stănescu, fotbalist venit în retur s-a reîntors la Petrolul Ploieşti. Mihăiţă Lemnaru a plecat la Ripensia Timişoara, propulsat de evoluţiile foarte bune de la Unirea Slobozia, meciuri consistente ce i-au adus noi convocări la naţionala României U19.

În această vară, echipa i-a pierdut şi pe cei doi portari aflaţi în lot campionatul trecut, Dragoş Dumitrescu, jucător împrumutat a plecat, iar Tudor Negruşa nu a vrut să mai joace în tricoul Unirii Slobozia, cel care deşi a transmis că vrea să evolueze cât mai aproape de casa din Ardeal va evolua în liga a doua pentru Clinceni, semn că la Slobozia s-a lucrat foarte bine cu tinerii portari.

„Obiectivul este neschimbat la Unirea Slobozia. Vrem să câştigăm fiecare meci şi să nu mai repetăm greşelile din campionatul trecut, cele care aveau să ne coste la final puncte importante. Rămâne de văzut ce echipe vor fi în seria noastră, dacă va veni Rapid, dacă va fi CS Afumaţi, în acest moment nu se ştie componenţa seriilor ligii a treia, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla după 15 august.”, spune Ilie Lemnaru.

Perioada de pregătire începută pe 9 iulie se va desfăşura doar la Slobozia, perioadă în care echipa antrenată de Enache Costea va alterna zilele de antrenamente fizice şi tactice cu meciuri de verificare în compania unor echipe din primele patru ligi. Dunărea Călăraşi a fost primul adversar, unul aflat la momentul maxim al pregătirii cu doar o săptămână înainte de începerea campionatului, moment în care Unirea Slobozia abia se reunise după vacanţă, victoria cu 6 – 0 a prospăt promovatei în liga naţională fiind însă prea dură ca scor în raport cu jocul prestat de cele două formaţii.

A urmat amicalul pierdut cu 2 – 0 cu CS Afumaţi, partidă în care echipa care tocmai ce a anunţat că renunţă la a se mai înscrie în liga a doua a folosit lotul din sezonul trecut şi în care trupa lui Enache Costea a început mai bine însă a ratat două ocazii imense şi apoi a fost amendată cu două goluri primite până la pauză. Unirea Slobozia va mai întâlni CS Clinceni, pe 4 august va juca la Traian, pe 8 august are un amical cu FCSB II, iar pe 11 august va juca împotriva unui adversar încă nestabilit.

Dacă startul campionatului este anunţat de Federaţia Română de Fotbal pentru data de 25 august, Unirea Slobozia poate intra mai repede în focul meciurilor oficiale, încă din etapa de Cupa României programată pentru data de 15 august. „În proporţie de 90% vom intra şi noi în Cupa României pe 15 august deşi am sperat să intrăm în această competiţie în faza următoare, cea din 29 august având în vedere că anul trecut am jucat în optimile de finală dar se alege criteriul clasării în campionat.”, explică managerul Lemnaru.

 

 

Related posts