Eveniment Favorite 

MAGAZINUL LIDL FĂRĂ TRECRE DE PIETONI: Poliția Rutieră învață copiii să traverseze pe „zebră” într-o locație fără acces pietonal

Poliția Rutieră și LIDL România au desfășurat la Slobozia o acțiune de educație prin care le-au explicat copiilor cât de importantă este traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Oamenii în uniformă au ales cel mai neinspirat loc, magazinul LIDL din zona Paradis, locație ce funcționează de ani de zile fără acces pietonal regulamentar.

Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”, inițiat de LIDL și Poliția Română, are ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, privind importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.”, se arată într-un comunicat oficial.

În opinia Poliției Rutiere, acțiunea își propune formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicați, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învață de la polițiști regulile de circulație necesare pentru a fi în siguranță ca pietoni în trafic.

Un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea copiilor îl reprezintă conștientizarea de către aceștia, pe termen lung, a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație, conduită ce se naște și se dezvoltă prin activități educative, încă de la vârste fragede.”, a transmis chestorul de poliție Florentin BRĂCEA, director DIRECȚIA RUTIERĂ POLIȚIA ROMÂNĂ.

Înarmați cu acest mesaj aproape lacrimogen, mai mulți polițiști rutieri din Slobozia, împreună cu angajați ai lanțului de magazine LIDL au amenajat treceri de pietoni unde părinții și-au adus copiii spre a fi învățați să traverseze regulamentar.

Polițiștii Slobozia i-au învățat pe copii să treacă pe trecerea de pietoni dar nu au avut curiozitatea să-i întrebe pe unde au traversat drumul național – european pentru a ajunge la magazinul LIDL.

Dacă familiile cu autoturisme nu au avut vreo problemă în a ajunge în parcarea magazinului LIDL din zona Paradis, cei care au venit pe jos nu au avut de ales și s-au aventurat în traversări neregulamentare, cu slalom periculos printre autovehiculele ce rulează pe un sector de drum național-european.

Magazinul fără trecere de pietoni

Magazinul LIDL de la ieșirea din municipiul Slobozia a fost la deschidere magazin PLUS. Încă de dinainte ca primul cumpărător să-i treacă pragul s-a pus problema accesului pietonal la locație.

Pe bună dreptate Poliția Rutieră Ialomița a refuzat să elibereze avizul obligatoriu fără de care magazinul nu putea funcționa și a solicitat, negru pe alb, înființarea unei treceri de pietoni.

Cum reprezentanții magazinului nu au vrut să se lege la cap cu demersuri la Compania Națională de Drumuri, administratorului sectorului respectiv, s-a mers pe calea cea mai simplă: avizul s-a solicitat și s-a primit dintr-un birou din București, de la Direcția Rutieră a Poliției Române.

Poliția Rutieră Ialomița a fost astfel trasă pe dreapta și de aproape zece ani magazinul fost PLUS, actual LIDL, funcționează bine-mersi în timp ce angajații ori cumpărătorii fără mașini își riscă viețile la fiecare traversare neregulamentară.

Related posts