Favorite Politică 

MARIAN PAVEL, PREȘEDINTE PSD IALOMIȚA: „Vreau Ialomița în primele opt județe din țară ca rezultat la alegerile prezidențiale”

INTERVIU. Marian Pavel, președintele organizației județene PSD, își dorește ca PSD să confirme la alegerile prezidențiale că rămâne cea mai puternică formațiune politică din Ialomița.

Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, este optimist în privința scorului electoral obținut de social-democrați la alegerile prezidențiale.

Un scor de 27 – 28% în primul tur la nivel național, sinonim cu urcarea în turul doi, și un loc în primele șapte-opt organizații PSD este ținta fixată de Marian Pavel pentru colegii săi din organizație.

Cum vede Marian Pavel campania electorală pentru alegerile prezidențiale?

Ca președinte al PSD Ialomița, cum este și normal în perioada următoare voi fi implicat în ceea ce privește campania electorală pentru alegerile prezidențiale la nivel de județ. Voi merge în fiecare localitate, voi discuta cu toți primarii și președinții de organizație și vom sta de vorbă pe stradă, cu oamenii. Până la urmă acesta este stilul meu de campanie, nu sunt adeptul să ne strângem între noi, într-un cămin cultural, și să ne explicăm cât de buni și de frumoși suntem.

Vreau să merg pe stradă, să discut cu oamenii, nu neapărat membri de partid ci oameni care înțeleg și au conștientizat ceea ce a însemnat programul de guvernare PSD și au beneficiat de pe urma deciziilor luate de PSD.” (Marian Pavel, președinte PSD Ialomița)

Ce vreți să le transmiteți cetățenilor din Ialomița?

Sunt foarte multe lucruri bune pe care le-am făcut în domeniul asigurărilor sociale, în domeniul pensiilor, în domeniul sănătății, în domeniul infrastructurii în fiecare localitate din Ialomița. Am fost 12 ani primar într-o comună și atunci când aveam 2 – 3 miliarde lei vechi la investiții mă bucuram că am o sumă extraordinar de mare. Astăzi, în Ialomița, nu există nicio localitate care să nu beneficieze de un program pe PNDL între 40 miliarde lei vechi și peste 200 miliarde lei vechi. Sunt surse bugetare de la nivel guvernamental care au degrevat bugetele locale de ceea ce înseamnă capitolul de dezvoltare și au rămas doar pe capitolul de funcționare și pe ceea ce înseamnă proiecte și strategii.

Există senzația că mare lucru nu s-a schimbat în ultimii trei ani…

Este o senzație falsă! Tot ce înseamnă dezvoltare a fost finanțat de Guvernul PSD și din fonduri europene ceea ce pentru noi este un lucru extraordinar de bun. În întâlnirile pe care le-am avut deja oamenii au cam înțeles că s-au păcălit cu ceea ce a însemnat USR ori PNL, cu ceea ce vor ei să facă. Oamenii văd tot felul de teme false, cum ar fi că a crescut datoria externă a României. Este o știre falsă, cu toții știm că am preluat-o la 37,5% din PIB iar astăzi este la 35% din PIB. Spun că a crescut pentru că crescut PIB-ul dar acesta este un lucru extraordinar de bun. Discutăm de o datorie de 35% în condițiile în care media la nivelul Uniunii Europene este de 82%. Și vă dau doar ca exemplu Italia, cu o datorie de 120%.

Și care ar fi soluția PSD pentru a ne dezvolta?

Să ne împrumutăm pentru investiții în infrastructură, fie că este locală, fie că este națională. La nivel local se realizează investiții cu impact local, la nivel județean se realizează inter-conectări între toate localitățile județului și astfel la nivel național crește atractivitatea pentru investitorii mari care înainte de toate întreabă de autostrăzi ce leagă România de Europa.

Riscați un pronostic electoral?

Da, cred că PSD se poate duce în primul tur în 27 – 28% la nivel național. La nivelul județului Ialomița îmi doresc ca PSD să fie principala forță politică în județ, adică să fie pe primul loc la primul tur. Cu siguranță cu un scor peste media pe țară care să plaseze Ialomița între primele șapte-opt organizații județene la nivel național.

Related posts