Sport 

MEMORIAL NICU MIHAI: Nu te vom uita niciodată, nea Mihai!

COMPETIŢIE. Echipe de prichindei, fotbalişti în devenire, s-au întrecut în prima ediţie a Memorialului Nicu Mihai, organizat de AFC Unirea 04 Slobozia chiar în duminica pomenirii morţilor în memoria celui ce-a fost portarul nepereche al echipei de fotbal Unirea Slobozia.

Zarvă mare sâmbătă dimineaţă pe cele două terenuri sintetice şi pe terenul mare din complexul sportiv municipal Slobozia. Echipe de viitori fotbalişti alergau de mama focului după minge în vreme ce din tribune părinţii şi bunicii răguşeau cu încurajările. Evenimentul organizat de AFC Unirea 04 Slobozia s-a vrut a fi un omagiu adus celui care a fost marele portar Nicu Mihai, jucător de neuitat de la Unirea Slobozia dar şi un om deosebit, dedicat sută la sută fotbalului slobozean pe care l-a iubit şi pentru care a suferit până în ultima clipă. Plecat dintre noi dureros de repede, nea Mihai a iubit nespus copiii care au venit în atâţia zeci de ani să joace pentru a câştiga un tricou de titular la echipa mare iar acum cei care se ocupă de destinele echipei fanion a judeţului au ţinut să arate că nu l-au uitat. Pe terenuri s-au luptat jucători la trei categorii de vârstă: 2005, 2006 – 2007 şi 2008. La cei mai mari s-au confruntat formaţiile CSA Steaua Bucureşti, Sportim Bucureşti, Unirea Slobozia 1 şi Unirea Slobozia 2, la grupele 2006 – 2007 au răspuns invitaţiei echipele Unirea Slobozia, CS Amara, Atletic Călăraşi şi CSS Slobozia, pentru că la categoria de vârstă 2008 trofeul pus în joc a fost disputat de Unirea Slobozia, CS Amara, Atletic Amara şi CSS Slobozia. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare iar în urma clasamentelor alcătuite pe grupele de vârstă au fost acordate cupe şi diplome.

 „Aştept şi acum să-l văd pe stadion!” 

Vasile Borş a jucat fotbal alături de nea Mihai acum mai bine de 40 de ani. La fel de veche a fost şi prietenia lor care s-a născut pe terenul de joc şi apoi a continuat în munca de zi cu zi de la stadionul Municipal Slobozia, a doua casă pentru fiecare dintre ei. Nea Vasile, aşa cum îl ştiu toţi cei care iubesc fotbalul, suspină în fiecare zi când vede fotografia amicului său plecat prea repede dintre noi. El a fost cel care a înmânat cu lacrimi în ochi cupele la Memorial. „I-ar fi plăcut enorm să fie la o competiţie de copii, îi iubea enorm şi toţi cei care au trecut prin mâinile lui nu l-au uitat. Cu siguranţă ochea el un portar de viitor şi stătea cu ochii pe el, aşa făcea mereu. Mi-este greu să nu-l mai ştiu lângă mine a stadion, glumeam, ne distram, sufeream alături la fiecare meci al echipei.”, spune cu amărăciune Vasile Borş. Alături de el, Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia şi cel care s-a luptat ca prima ediţie a Memorialului să iasă ca la carte: „Mă bucur că am adus copiii să participe la o competiţie în memoria bunului nostru prieten, nea Mihai. Am ales această dată pentru că este imediat după 1 iunie, Ziua Copilului şi vremea a ţinut cu noi şi cu fotbalul de calitate, semn că de acolo de unde este, nea Mihai a fost şi el mulţumit. Iubea atât de mult copiii încât era păcat să nu facem această competiţie în memoria lui! Aproape toţi copiii care au jucat la Unirea Slobozia au trecut prin mâinile lui nea Mihai. Că a fost antrenor, că a fost masor, că a fost magaziner, orice funcţie a avut el a fost întotdeauna la stadion!” (O amplă galerie foto de la eveniment pe pagina de facebook infoialomita.ro)

Copiii sunt aşteptaţi să vină la fotbal!

AFC Unirea 04 Slobozia se mândreşte că are obţinută o calificare cu grupa 2005 la turneul zonal de Juniori D ce va avea loc la Bucureşti pe 7 şi 8 iunie. În perioada 15 – 18 iunie grupele 2006 – 2007 şi 2008 – 2009, în total 30 de copii, vor face o deplasare pentru jocuri la un Turneul „Tomis” la Constanţa, pentru ca pe 22 – 25 iunie, grupa 2005 să participe alături de echipe din toată ţara tot la un turneu organizat pe malul mării. Consecvenţi ideii de încurajare a mişcării în rândul copiilor, cu sprijinul Primăriei Slobozia reprezentanţii AFC Unirea 04 Slobozia au lansat de curând o invitaţie la înscrierea în grupele de copii pentru băieţii care vor să ajungă fotbalişti, copii născuţi între anii 2003 şi 2011. „Au sunat mulţi copii care vor să vină să joace fotbal. Noi nu intenţionăm să facem o selecţie, pur şi simplu vrem să vină cât mai mulţi la antrenamente pentru că mişcarea este vitală pentru o creştere sănătoasă şi apoi, funcţie de talentul şi interesul manifestat, cei mai buni să rămână.”, a anunţat Ilie Lemnaru.

 

Related posts