Politică 

SE ASCUT CUȚITELE ÎN PSD: Victor Moraru reclamă public „greaua moştenire” lăsată de administraţia Ciupercă!

CULMEA SOCIAL-DEMOCRAŢIEI! Propulsat preşedinte al Consiliului Judeţean de majoritatea dată de aleşii PSD, Victor Moraru încearcă să ascundă eşecul primului an de şefie administrativă aruncând toatele relele judeţului în cârca fostei administraţii PSD gestionată de Vasile Silvian Ciupercă!

La un an de domnie peste judeţ rezultatele notabile ale preşedintelui Victor Moraru sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire. Ancorat la maxim doar în plata generoasă a studiilor şi proiectelor multe dintre ele fantasmagorice (acum se fură cel mai uşor din întocmirea unor hârţoage inutile!), preşedintele Consiliului Judeţean se face mai roşu de mânie decât culoarea siglei de partid ori de câte ori este întrebat de lucrurile bune făcute din clipa în care a pus mâna pe frâiele judeţului.

„Avem o moştenire frumoasă tare…”

Cum cea mai la îndemână justificare este „greaua moştenire”, omul care visează în scurt timp să-i ia locul lui Marian Neacşu în fruntea PSD Ialomiţa, nu are vreo apăsare atunci când îşi justifică ineficienţa prin a vorbi în note negative despre vechea conducere a instituţiei judeţene. Rugat să comenteze despre plăţile pe care Spitalul Judeţean Slobozia trebuie să le facă familiei micuţei Raisa Uzea, Moraru n-a ratat ocazia de a se plânge de problemele lăsate în urmă de „guvernarea locală” asigurată de Ciupercă: „Este cert că avem de plată o greşeală gravă. Şi nu este singura pe care am moştenit-o, mai sunt şi altele pe care trebuie să le rezolvăm. Va trebui să plătim gestionarea proastă a deşeurilor din banii noştri, gestionarea apei, la fel de proastă, tot din banii noştri, să nu ajungem în situaţia de a plăti penalităţi, contractul cu asfaltarea drumului dintre Chirana şi Luciu (n.red.: unde Consiliul Judeţean a pierdut în primă instanţă procesul intentat de firma de construcţii şi are de achitat peste 20 de miliarde lei vechi!), şi ăla intră aici, avem o moştenire frumoasă tare, a noastră, a tuturor… Sperăm să le facem faţă acestor provocări fără rost pentru că în loc să mergem aşa cum ar trebui cu viteză maximă înainte, încă după şapte-opt luni de zile, şi or să mai fie, încă încercăm să îndreptăm greşeli de 25 de ani… vedeţi astăzi în ce nenorociri suntem!”, s-a plâns Victor Moraru.

Război vechi cu preşedintele Vasile Silvian Ciupercă

În cei 12 ani cât a condus Primăria Amara, Victor Moraru nu a ratat ocazia de a-l critica, mai mult sau mai puţin voalat, pe fostul preşedinte de Consiliu Judeţean, Vasile Silvian Ciupercă, mai ales atunci când acesta, în opinia primarului, gestiona aiurea fondurile judeţene şi aloca discreţionar sume de bani pentru sprijinirea comunităţilor locale. Ori de câte ori a avut ocazia el a spus că administraţia lui Gheorghe Savu a fost cu mult peste cea a lui Ciupercă şi că direcţia în care merge judeţul nu este cea corectă. „Preşedintele Ciupercă a avut şansa timp de patru ani, timp de opt ani, să facă ceva pentru colegii de partid, pentru judeţ… Şi n-a făcut-o! De aceea, mulţi colegi sunt dezamăgiţi şi nu mai sunt dispuşi să-l creadă. Pentru Ialomiţa soluţia este alt preşedinte! Vrei nu vrei, un preşedinte trebuie să conducă după nişte reguli, altfel este anarhie. Iar domnul Ciupercă nu conduce după reguli. Nu contează performanţa pe care o ai, nu contează reuşitele, contează cât de aplecat stai. Iar eu nu pot sta aplecat! N-am stat niciodată! Şi cred că nici colegii mei nu vor sta aplecaţi în faţa domnului Ciupercă!”, spunea primarul Victor Moraru într-un interviu publicat de ziarul Independent cu puţin timp înaintea alegerilor locale din anul 2012, atunci când Vasile Silvian Ciupercă candida pentru şefia Consiliului Judeţean din partea PSD, adică partidul lui Moraru!

Pupături de faţadă la Ţăndărei!

Viaţa îţi oferă de multe ori surprize dintre cele mai neplăcute. Una dintre ele avea să vină şi pentru Victor Moraru odată cu câştigarea (e drept că doar în primă instanţă) procesului cu DNA de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Cum Ciupercă este originar din Ţăndărei şi în acest oraş sunt alegeri parţiale pentru stabilirea celui care va fi primar în următorii trei ani, activul de campanie al PSD Ialomiţa nu a ratat ocazia de a-l afişa ca pe Sfintele Moaşte pe Vasile Silvian Ciupercă la reuniunea publică de lansare a candidatei partidului. Ironic sau poate nu, cei doi vechi adversari au fost aşezaţi la masa prezidiului unul lângă celălalt (vezi foto) iar tandemul Ciupercă – Moraru, mai mult de ochii lumii, a ţinut să afişeze zâmbete protocolare din care cunoscătorii au sesizat însă antipatia vizibilă pe care şi-o poartă. Pentru Victor Moraru necazurile pot fi şi mai mari de vreme de deja mulţi activişti vechi din organizaţia judeţeană se pregătesc să-l readucă în fruntea PSD Ialomiţa pe Vasile Silvian Ciupercă pe considerentul că motivul pentru care a fost înlocuit de Marian Neacşu (dosarul penal întocmit de DNA pentru care a fost şi judecat) a rămas fără obiect! În plus, susţinătorii lui Ciupercă îşi motivează dorinţa făcând o comparaţie între un Vasile Silvian Ciupercă nevinovat penal şi un Marian Neacşu condamnat penal. O eventuală revenire a lui Ciupercă în fruntea PSD Ialomiţa i-ar periclita serios lui Victor Moraru scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, funcţie pe care nu a dobândit-o la vot direct din partea ialomiţenilor ci a câştigat-o doar graţie susţinerii majorităţii PSD – ALDE. Şi cum consilierii PNL luaţi la mişto de fiecare dată de Moraru în şedinţele publice aşteaptă la cotitură iar primarii PSD care-l iubesc pe Moraru îi poţi număra pe degetele unei singure mâini, o debarcare pare a fi mai simplă ca oricând!

 

 

Related posts