Administrație Favorite Viața la țară 

MIHAIL KOGĂLNICEANU: Consilierii locali au aprobat lista de investiții pentru 2023

MIHAIL KOGĂLNICEANU: Bugetul local are prevăzute pentru acest an investiții în valoare totală de 3,374 milioane lei.

Consiliul Local Mihail Kogălniceanu, reunit în ultima zi a lunii ianuarie în ședință ordinară, a aprobat bugetul pe anul 2023.

Cel mai important capitol a fost și cel mai discutat, investițiile noi ori cele demarate anul trecut ce vor fi puse în operă până la finalul anului 2023.

După ce o parte dintre sumele propuse de primarul Mihaiță Barbu au fost reașezate la propunerea consilierilor locali, bugetul a fost aprobat în unanimitate.

Investiții de 3,374 milioane lei

Bugetul de investiții pentru acest an la nivelul localității se bazează, în mare parte, pe excedentul bugetar înregistrat la finalul anului 2022, respectiv 2,683 milioane lei.

La această valoare s-au mai adăugat alocații bugetare de 531.000 lei din bugetul local și încă 160.000 lei din subvenții de la bugetul de stat pentru un total de 3,374 milioane lei.

Mai bine de jumătate din sumă, 1,8 milioane lei (aproximativ 53,3% din total), reprezintă finanțarea unor lucrări în continuare, pentru lucrări noi s-au alocat fonduri de 350.000 lei iar pentru dotări și alte cheltuieli de investiții 1,224 milioane lei.

Reabilitare curte interioară și amenajare spațiu de joacă la grădiniță (100.000 lei), înființare parc și loc de joacă pe strada Barierei (250.000 lei) sunt obiective ce apar în lista de investiții.

Am mai prins în lista de investiții amenajare și dotare parc cu o valoare de 250.000 lei, fonduri de la bugetul local, la care se va adăuga și o finanțare de 330.000 lei prin ADI Ialomița, cu fonduri de la Consiliul Județean Ialomița.”, le-a explicat primarul Barbu consilierilor locali.

Cel mai mult se va investi în modernizarea străzilor din comună

Consiliul Local Mihail Kogălniceanu a aprobat propunerea primarului ca grosul banilor destinați investițiilor să se aloce reabilitării străzilor din localitate.

Modernizarea străzilor, obiectiv finanțat prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, va primi de la bugetul local o cotă de co-finanțare de 60.000 lei.

În 2023 trebuie să se asfalteze mai multe străzi din localitate, proiect pentru care s-au alocat de la bugetul local fonduri de 1,8 milioane lei.

Investiția nu a fost demarată din cauza unei contestații depuse de un competitor împotriva firmei ce a câștigat licitația pentru lucrare.

Pentru pietruire drum de exploatație au fost prinse în bugetul pe acest an fonduri de 350.000 lei.

Related posts