Administrație Favorite Finanţări Viața la țară 

Mihail Kogălniceanu: Străzi modernizate prin programul „Anghel Saligny”. Câți bani primește localitatea

Mihail Kogălniceanu: Consilierii locali vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi.”

Mihail Kogălniceanu este pe lista localităților din județul Ialomița ce vor primi fonduri pentru modernizarea străzilor, derulate prin Programul Național de Investiții locale „Anghel Saligny”.

Indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizare străzi în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Ialomița”, aprobat pentru finanțare, vor fi prezentați spre aprobare de către primarul Mihăiță Barbu în ședința ordinară a Consiliului Local în ședința de marți, 30 august.

Consilierii locali vor aproba și categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea acestui obiectiv.

Aproape 7 milioane lei de la bugetul statului pentru modernizare străzi

Investiția de modernizare a străzilor din comună este finanțată cu aproape 7 milioane lei de la bugetul național, mai exact 6.893.553,28 lei, fonduri ce vor intra la bugetul local pentru această lucrare începând cu acest an.

Planul meu, ca primar, este să reușesc să pietruiesc aproape toate străzile care sunt din pământ la ora actuală și să reușesc să le asfaltez pe toate cele care sunt pietruite acum. Asta înseamnă în jur de 10 km de străzi asfaltate în Mihail Kogălniceanu cu fonduri de la bugetul național și de la bugetul local.”, este optimist primarul Mihăiță Barbu (foto).

În afara acestor fonduri, localitatea va mai beneficia și indirect de bani derulați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ce vor fi alocați Consiliului Județean Ialomița.

Este vorba de modernizarea DJ 212, drum județean care trece și prin Mihail Kogălniceanu.

Investiția este de 113,269 milioane lei și vizează modernizarea DJ 212 între limita cu județul Brăila – Luciu – Mihail Kogălniceanu – intersecția cu DN 2A plus sectorul cuprins între intersecția cu DJ 210 – Lăcusteni – Platonești – Movila – Fetești.

Related posts