Administrație Favorite Viața la țară 

Mihail Kogălniceanu: Scumpirea materialelor crește valoarea devizului lucrărilor de modernizare din centrul comunei

Mihail Kogălniceanu: Consilierii locali au aprobat, la propunerea primarului Mihăiță Barbu, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrări de întreținere și reparații.

Scumpirea galopantă a materialelor de construcții din ultimele luni a lovit direct și în lucrările de întreținere și reparații din centrul comunei Mihail Kogălniceanu.

Actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrări de întreținere și reparații a fost luată în discuție la ultima ședință a Consiliului Local, ca urmare a solicitării făcute de firma care execută lucrările.

Aceasta a făcut, la cererea Primăriei, lucrări suplimentare de asfaltare și montare de pavele, lucrări ce au generat o creștere a devizului inițial. În plus, costul majorat al asfaltului a amplificat ieșirea din devizul inițial.

Valoarea lucrărilor a crescut cu o treime

Calculele avute în vedere la elaborarea noii propuneri de calcul general pentru lucrări s-au făcut pe baza indicelui de creștere a prețurilor, stabilit prin ordonanțele emise de Guvernul României.

Oferta pe care constructorul a făcut-o la începutul anului 2022 nu s-a mai încadrat pentru a acoperi și asfaltarea pentru că în ultimele luni prețurile au luat-o razna, de la 260 lei cât era în ofertă, acum prețul este peste 450 lei metru cub de asfalt. După ce am discutat cu proiectantul am considerat că toate diferențele de preț solicitate sunt justificate.”, le-a explicat primarul Mihăiță Barbu consilierilor locali.

Inițial lucrarea a fost estimată la o valoare de 306.000 lei iar după actualizarea prețurilor consilierii locali au fost de acord cu propunerea de creștere a valorii totale cu circa 36,6%, până la valoarea de 418.000 lei.

Până acum a fost achitată suma de 100.000 lei, restul de sumă urmând a fi virată în contul constructorului doar după ce comisia de recepție a lucrărilor va verifica pe teren dacă au fost executate toate obiectivele din contract.

Related posts