Administrație Favorite Finanţări 

Fetești: A demarat execuția lucrărilor pe străzile 9 Mai și Petru Rareș

Fetești: Primarul Laurențiu Șonchereche a semnat ordinul de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a două străzi din municipiu.

Străzile 9 Mai și Petru Rareș din municipiul Fetești vor fi modernizate și reabilitate cu fonduri europene.

Cele două străzi fac parte din proiectul european „Creșterea nivelului educațional prin reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu și a spațiilor publice urbane din Municipiul Fetești”.

Lucrările la cele două străzi vor începe săptămâna viitoare și se vor încheia, conform termenelor din contractul de execuție, în 12 luni.

Vor fi realizate terasamentele, infrastructura și structura celor două străzi, se vor amenaja trotuarele și rigolele de scurgere.

Intrările pe străzile laterale vor și ele reabilitate iar constructorul trebuie să execute și amenajările pentru siguranța circulației.

Valoarea totală a proiectului este de 4.293.425 lei. Cea mai mare parte din sumă provine din bugetul Uniunii Europene. Bugetul național și bugetul municipal contribuie cu sume de co-finanțare.

În Fetești se vor moderniza și alte străzi cu fonduri europene

Nu este primul proiect cu fonduri europene accesat de municipalitate în care sunt prinse și reabilitări ale unor străzi.

În acest an primarul Laurențiu Șonchereche a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Înființare centru educațional pentru servicii culturale Anghel Saligny și îmbunătățirea spațiilor publice urbane în Municipiul Fetești”.

Investițiile în valoare totală de 23.146.185,50 lei cuprind și o componentă de îmbunătățire a calității vieții în orașele mici și mijlocii.

Astfel, vor fi modernizate străzile 1 Decembrie, Carpați, Independenței, Jandarmeriei și Sirenei, cu o lungime totală de 3,3 km (parte carosabilă, rigole și trotuare).

Related posts