Politică 

MIHAIȚĂ GĂINĂ, ex-deputat PSD: “Fac parte din echipa PNL și cred că în Ialomița liberalii vor câștiga alegerile locale!”

Deputatul Mihăiță Găină, ales deputat în 2016 pe lista PSD, a trecut oficial în tabăra PNL. El face acum parte din Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Deputatul Mihăiță Găină este unul dintre semnatarii și votanții moțiunii de cenzură prin care a fost înlăturat de la putere Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Dacă la momentul respectiv parlamentarul ialomițean a anunțat că rămâne deputat neafiliat, din această săptămână el și-a oficializat intrarea în PNL.

Domnule Mihăiță Găină, cum comentați rezultatul alegerilor prezidențiale?

Era de așteptat având în vedere calitatea candidaților. În special aș vrea să mă refer la Partidul Social Democrat. Am spus-o și acesta a fost unul dintre motivele pentru care am plecat din PSD, am fost nemulțumit de managementul partidului atât la nivel local cât și la nivel central.

Credeți că s-a greșit în alegerea candidatului?

Erau destui oameni buni în PSD care puteau să candideze la funcția de președinte și care să obțină rezultate mai bune și să lanseze partidul pentru alegerile viitoare. Partidul trebuia să se ocupe de o restructurare care nu a fost făcută niciodată în mod serios. Văd acum că se dorește lucrul acesta în PSD. PSD este cel mai mare partid din România și putea avea un candidat mult mai serios și cu șanse mai mari. Nu zic neapărat că putea câștiga alegerile dar pentru PSD un scor mai bun era mai important.

Existau două variante: ori să renunț de tot la a face politică, ori să mai fac politică în continuare dar în altă parte. Din această săptămână fac parte din grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților. (MIHĂIȚĂ GĂINĂ, deputat PNL)

În acest context înseamnă că nu regretați că ați făcut un pas în afara PSD…

Dintr-un anumit punct de vedere vă dați seama că regret, sunt anumiți colegi cu care am făcut politică de 20 ani, cu care am făcut echipă, în special primarii, am prieteni foarte mulți… Existau două variante, ori să renunț de tot la a face politică, ori să mai fac politică în continuare dar în altă parte. Am zis să mai fac și atunci a trebuit să mă orientez în altă parte. Cu părere de rău pentru colegii cu care aveam o relație foarte bună și alături de care în acești 20 de ani am avut rezultate foarte bune.

Ce înseamnă altă parte pentru deputatul Mihăiță Găină?

În altă parte înseamnă la Partidul Național Liberal. Din această săptămână fac parte din grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Credeți că acei prieteni de cate vorbeați, în speciali primarii, unii chiar din PSD, vă vor susține și în postura de viitor candidat PNL?

Nu vorbim acum de Mihăiță Găină posibil candidat PNL. Putem să vorbim de alegerile locale, deocamdată. Eu consider că da, dacă sunt prieteni mă vor ajuta și se vor ajuta și pe ei în același timp.

Credeți că și cu Mihăiță Găină în echipă la alegerile locale din vara anului viitor PNL va reuși în Ialomița să ia fața PSD?

Da, sunt convins după cum stau lucrurile în acest moment în PSD și în urma rezultatului de la alegerile prezidențiale. Fac parte din echipa PNL și cred că în Ialomița liberalii vor câștiga alegerile locale.

 

Related posts