Favorite Sănătate 

Mii de persoane sunt pe listele de așteptare pentru vaccinare în centrele din Ialomița

Mii de ialomițeni dar și persoane din județele limitrofe s-au înscris în platforma de vaccinare pe listele de așteptare din centrele ialomițene.

Aproape șase mii de persoane erau înregistrate miercuri la ora 18.00 pe listele de așteptare din centrele de vaccinare deschise în Ialomița.

Deschiderea centrelor pentru persoanele din categoria a III-a (cele din afara domeniilor esențiale, ca să păstrăm titulatura oficială) a declanșat goana după un loc liber în centrele care funcționează în 13 locații din județ.

Cum era de așteptat, cele mai căutate sunt centrele ce au alocate vaccinuri Pfizer, urmate de cele cu vaccin Moderna și, la coada preferințelor, cele cu vaccin Astra Zeneca.

5.936 persoane așteaptă un telefon de la centrul de vaccinare

Potrivit datelor oficiale, miercuri, 17 martie, la ora 18.00, în centrele de vaccinare din Ialomița erau înscrise pe listele de așteptare 5.936 persoane.

În opt dintre cele 13 centre disponibile pe platforma de înscriere la vaccinarea anti-Covid-19 imunizarea de face cu vaccinul Pfizer-BioNTech iar aici cererea este imensă.

În municipiul Urziceni, în singurul loc unde se poate administra acest tip de vaccin, sunt în așteptarea primei doze nu mai puțin de 1.588 persoane.

La centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru un vaccin Pfizer așteaptă 1.473 persoane, iar alte 744 sunt pe lista de așteptare de la Spitalul Municipal Fetești.

Tot pentru Pfizer au optat 427 persoane la centrul de vaccinare din orașul Țăndărei, iar în alte două centre din Slobozia sunt în stand-by 296, respectiv 237 persoane.

Pentru a primi un vaccin Moderna în Ialomița sunt deschise în acest moment trei centre de vaccinare.

Este vorba de cel din orașul Amara (101 persoane în așteptare), cel din orașul Fierbinți-Târg (131 persoane pe lista de așteptare) și un centru de vaccinare din municipiul Fetești (cu 424 persoane în așteptare).

La acesta, deschis în sediul Clubului Pensionarilor din Fetești, locurile disponibile au fost ocupate în mare parte de tineri din București care au optat pentru a face un drum de 150 km pe Autostrada Soarelui pentru a se imuniza în Ialomița, potrivit site-ului g4media.ro.

Cele mai puține opțiuni sunt pentru vaccinul Astra Zeneca

Cum era de așteptat, după ce mai multe țări europene au sistat vaccinarea cu produsul oferit de Astra Zeneca, cei care vor să vaccineze în Ialomița au ocolit centrele unde sunt distribuite aceste doze.

În Ialomița sunt deschise patru centre de vaccinare cu Astra Zeneca, Este vorba de un centru din Urziceni (strada Constructorilor, nr. 9 – 143 persoane pe lista de așteptare), un centrul din Fetești (strada Jandarmeriei, nr. 15 – 77 persoane în așteptare), unul din Slobozia (strada Gheorghe Lazăr, nr. 3 – 242 persoane în așteptare) și un altul în Țăndărei (strada Ionel Perlea, nr. 7 – 53 de persoane pe lista de așteptare).

Related posts