Eveniment Favorite 

NATURA DEZLĂNȚUITĂ: Inundații la Săveni, 200 de gospodării au fost afectate, 50 de case inundate

S-A RUPT CERUL. Ploaia torențială căzută de miercuri seara și până joi în zori a lăsat prăpăd în comuna Săveni. Zeci de locuitori s-au trezit cu apa în case iar curțile s-au transformat în iazuri.

Furtuna care a adus cantități impresionante de apă în zona de sud a județul Ialomița a măturat agresiv localitățile Albești, Buești, Ciulnița, Slobozia, Cosâmbești, Săveni, Sudiți și a lăsat prăpăd în urmă.

Neputincioși în fața naturii dezlănțuite, oamenii din zonele mai joase s-au trezit cu apa năvălind în case și inundând complet pivnițele și fântânile din curte.

La Săveni au fost afactate circa 200 de gospodării, cu 50 de case inundate și apa ajunsă până la nivelul ferestrelor. Zeci de păsări și animale au murit înecate iar pentru 150 de familii ploaia căzută a adus pagube materiale însemnate atât în locuințe cât și în curți unde culturile agricole au fost distruse în doar câteva zeci de minute.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Slobozia s-a deplasat în Săveni și împreună cu reprezentații ANIF și personalul din Primărie au încercat să limiteze proporțiile dezastrului. Ore bune pompele au lucrat neîntrerupt pentru a scoate apa din case și curți.

Promisiuni de sprijin cu fonduri guvernamentale

Toate familiile afectate vor intra pe o listă de despăgubiri ce va fi înaintată Guvernului României pentru ca oamenii să primească măcar parțial sume necesare refacerii caselor inundate și gospodăriilor pline de apă și mâl.

M-am deplasat la fața locului, împreună cu doamna primar Mirela Drăgoi pentru a evalua situația acestor gospodării și a identifica soluțiile oportune, precum și găsirea unui sprijin financiar din partea autorităților locale dar și guvernamentale.”, a promis pe o rețea de socializare Ștefan Mușoiu, deputat PSD.

El a adăugat că deja a discutat cu Marius Budăi, ministrul muncii, cel care a promit că în cel mai scurt timp de la finalizarea întocmirii documentațiilor legale necesare va trimite fonduri pentru ajutorarea celor inundați.

Related posts