Eveniment 

NECAZUL UNORA, BUCURIA ALTORA: Apicultorii profită din plin de podul rupt de la Dridu

REALITATE. Mai mulţi apicultori şi-au amplasat autocamioanele pline cu stupi pe şosea, în faţa indicatorului care arată că circulaţia este blocată pe podul de la Dridu, convinşi fiind că nu vor fi deranjaţi de constructori cel puţin până trece floarea de la salcâm!

Podul închis de la Dridu continuă să afecteze toată zona de vest a judeţului Ialomiţa, începând cu localnicii din Dridu, Moldoveni, Patru Fraţi dar şi pe cei din Fierbinţi, pe cei din Jilavele, ori pe cei care circulau pe drumul judeţean pentru a ajunge mai uşor la aeroportul Otopeni, mai ales după ce aeroportul Băneasa a fost închis. Tocmai peste aceste considerente s-a şi investit masiv acum câţiva ani de către acelaşi Consiliu Judeţean în asfaltarea sectorului de drum judeţean Jilavele – Dridu. Numai că acum toate aceste investiţii se dovedesc a fi fost făcute de pomană de vreme ce de ani de zile podul de la Dridu zace încremenit în uitare. O uitare administrativă ce implică şi o uitare constructivă. Firmele care s-au perindat pe la borcanul cu mierea bugetară au lins cât au putut şi duse au fost iar în urma lor au rămas doar ruinele unui pod distrus şi, e drept, nişte camioane pline cu stupi care s-au amplasat în mijlocul drumului devenit impracticabil de podul rupt!

„Dacă e gata în doi ani e bine!”

O problemă care-i dă bătăi de cap zi de zi lui Valentin Turiga, primarul comunei Dridu, în capul căruia s-au spart de multe ori nemulţumirile cetăţenilor din zonă, oameni care nu au înţeles ori cărora li s-a transmis cu rea-voinţă că primarul este cel care ţine podul distrus! „Oamenii nu au înţeles că administrarea podului este în sarcina Consiliului Judeţean, nu a Primăriei Dridu, Adâncata ori Moldoveni. Ceea ce ni s-a spus de la Consiliul Judeţean în urmă cu două săptămâni este că lucrarea va fi scoasă din nou la licitaţie, dar nu există certitudinea unui termen clar când vor fi reluate lucrările pentru că acum pe şantier nu mai este nimeni, totul este părăsit.”, explică situaţia revoltătoare Valentin Turiga.

Localnicii nu uită că exact în urmă cu un an, în plină campanie electorală, Victor Moraru, cel ce avea să devină din partea PSD preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, promitea că în câteva luni (n,red. adică din toamna anului 2016) necazul de ani de zile va lua sfârşit odată cu reluarea circulaţiei pe podul de la Dridu. Alegerile au trecut, oamenii au avut încredere şi au votat PSD dar iată, la un an distanţă, în mai 2017, nu numai că lucrările nu au fost reluate ci nu se ştie exact când se vor întoarce muncitorii pe şantier pentru că toată afacerea se reia de la zero: alte studii, altă soluţie tehnică, alt proiect, altă lucrare, altă licitaţie pentru un alt constructor! În aceste condiţii este aproape imposibil de spus când se va putea tăia pamblica inaugurală pe podul de la Dridu. Cu optimism rezervat, deşi nu ţine de el şi de Primăria pe care o conduce, Valentin Turiga riscă un termen născut mai mult din dorinţă decât din realism: „Depinde de procedură şi mai sunt şi alţi factori, se lucrează sub apă şi dacă mai vin şi viitori pe albia râului lucrurile vor fi întârziate. Noi am vrea să se facă podul cât mai repede, ieri dacă s-ar putea, dar depinde doar de Consiliul Judeţean şi de seriozitatea constructorilor. Dacă se va rezolva în doi ani ar fi bine!”

 

 

 

 

 

Related posts