Favorite Social 

Norul de praf saharian va acoperi toată România

Norul de praf înaintează dinspre Sahara spre sudul, centrul și sud-estul Europei. Praful va fi vizibil în România începând de luni dimineață.

Norul de praf saharian influențează zone vaste din sudul, centrul și sud-estul Europei.

În perioada 6 – 9 februarie circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează deplasarea norului de praf dinspre nordul Africii iar acesta va acoperi în totalitate și România.

Ministerul Mediului, citând Administrația Națională de Meteorologie, avertizează că norul cu nuanțe de portocaliu va ajunge deasupra României începând de duminică seară.

Administrația Națională de Meteorologie informează că în perioada 6 – 9 februarie circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.”, a transmis Ministerul Mediului printr-o postare pe Facebook.

Potrivit meteorologilor, în zonele afectate de trecerea norului de praf saharian se semnalează precipitații și astfel concentrația particulelor de praf ce urmează a ajunge deasupra țării noastre va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni, 7/8 februarie, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.”, adaugă Ministerul Mediului.

Related posts