Educație Favorite 

Redeschiderea școlilor: Câte localități din Ialomița sunt în scenariul galben și câte în scenariul verde

Redeschiderea școlilor nu îi va aduce pe toți elevii ialomițeni începând de luni, 8 februarie, în unitățile de învățământ.

Redeschiderea școlilor se va produce luni, 8 februarie, la ora 8.00, pentru majoritatea elevilor din județul Ialomița. O parte dintre ei rămân însă acasă.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat vineri în ce scenarii se găsesc localitățile din România, funcție de acestea urmând a se stabili ce elevi vin fizic la școală și ce elevi vor fi obligați să rămână să studieze în continuare în regim online.

Redeschidea școlilor în Ialomița: Nicio localitate din județ nu este în scenariul roșu

Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, județul Ialomița nu are nicio localitate aflată în scenariul roșu.

Din nefericire, începând de luni, în 24 localități din județ aflate în scenariul galben în sălile de curs vor intra doar copiii de grădiniță, cei din clasa pregătitoare, elevii din clasele I – IV și elevii din clasele terminale, a VIII-a, respectiv a XII-a.

La nivel urban, pe lista scenariului galben se află municipiul Slobozia (rată de incidență 1,93), reședința județului Ialomița, municipiul Urziceni (rată de incidență 1,50) și orașele Amara (rată de incidență 1.64), Fierbinți-Târg (rată de incidență 1,52) și Căzănești (rată de incidență 1,12).

La nivel rural, în scenariul galben sunt localitățile Moldoveni (2,85), Andrășești (2,75), Giurgeni (2,20), Gheorghe Lazăr (1,80), Ograda (1,71), Albești (1,69), Miloșești (1,64), Cosâmbești (1,62), Movila (1,59), Roșiori (1,57), Manasia (1,52), Vlădeni (1,44), Ciochina (1,33), Făcăeni (1,31), Bucu (1,22), Gheorghe Doja (1,17), Sfântu Gheorghe (1,10), Scânteia (1,08) și Perieți (1,07).

Celelalte localități din județul Ialomița au o rată de incidență a infectărilor cu Covid-19 situată sub 1,00 la mia de locuitori în ultimele 14 zile și sunt încadrate în scenariul verde.

Conform regulilor impuse prin ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății, în școlile din localitățile aflate în scenariul verde se întorc de luni în sălile de clasă toți elevii.(FOTO: pexels.com)

Related posts