Politică 

OBICEIURI „ALESE” LA PSD IALOMIŢA: Curg promisiunile la gura politicienilor încât există pericol de inundaţii!

VORBE GOALE, CIFRE IREALE. Porniţi cu având social-democrat pe arătura alegerilor locale parţiale din Ţăndărei, Fierbinţi-Târg şi Amara, şefii PSD Ialomiţa se bat care mai de care să rostească promisiuni mari şi nerealiste pentru a le lua voturile cetăţenilor din cele trei oraşe.

Politicienii spun lucruri trăsnite mai ales în campaniile electorale. Nu de ieri, nu de azi, dintotdeauna! Şi când vine vorba de politicieni aflaţi la putere minciunile electorale sunt cele mai gogonate. Ultimii înscrişi în vâltoarea vorbelor goale şi a finanţărilor fantasmagorice sunt mai-marii PSD Ialomiţa, cei care sunt disperaţi să aibă în continuare primari social-democraţi atât în oraşele lăsate de justiţie fără primari (am numit aici Ţăndărei şi Fierbinţi-Târg) dar şi în localitatea cu primar uns după alegerile de anul trecut preşedinte al Consiliului Judeţean (aici se încadrează oraşul Amara).

Miliarde înghesuite buchet la gura lui Marian Neacşu

Lăsat pe dinafara Parlamentului de o condamnare penală, Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, a fost uns fără concurs consilier onorific al premierului Grindeanu, ca să aibă şi el o leafă la stat. Noua ocupaţie i-a resetat şi ultimele urme de realism pe care le mai afişa în declaraţii pe vremea când era deputat iar acum şeful social-democraţilor promite că aduce bunăstarea la uşa fiecărui slobozean. Pentru a nu fi acuzaţi că trunchiem din mesajul înduioşător îl redăm în integralitatea sa: „Prin actualul Program de Dezvoltare Locală, aşa numit PNDL 2, judeţul Ialomiţa va primi opt mii de miliarde… în patru ani de zile… Asta înseamnă circa o sută şaptezeci şi ceva de milioane de euro, adică de patru-cinci ori mai mult decât toate sumele intrate în judeţ în ultimii douăzeci şi cinci de ani. După părerea mea, săptămâna viitoare va fi elaborat ordinul de ministru care va cuprinde această sumă… mai exact, vor fi şapte nouăşnouă de mii…lioane şi încă ceva… ăăă…urmând ca de acolo în foarte scurtă vreme, pentru că o parte dintre proiectele de… de care amintea Victor aicea şi a uitat să amintească… sau… ca, ca şi cifră… ăăă… şi de celelalte proiecte care ţin de infrastructura locală… şi sunt… vor fi finanţate toate proiectele depuse pentru creşe şi grădiniţe în Ialomiţa… toate proiectele care vor fi… care au fost depuse pentru şcolile care nu au autorizaţie sanitar-veterinar… sanitară sau… ăăă… sau autorizaţie de funcţionare sanitară, da… şi de incendii… ăăăăă… în aşa fel încât… îîî… probabil că la finalul anului 2019 nicio unitate de învăţământ din Ialomiţa nu va mai fi în situaţia în care este acum cu toaletele în fundul curţii, cu condiţii improprii de desfăşurare a procesului educativ… ăăă… Iarăşi, circa douăzeci şi cinci, douăzeci şi şase la sută din această sumă de o sută şaptezeci şi cinci, o sută şaptezeci şi şase de milioane de euro va fi alocată pentru finalizarea unor proiecte sau… începerea unor proiecte noi privind aducţiunea de apă şi de canalizare în judeţ … ăăă…” Suficient, căci are şi răbdarea dumneavoastră o limită, şi vă aşteptăm peste două săptămâni la vot!

Related posts