Sport 

UNIREA SLOBOZIA – VIITORUL DOMNEŞTI 2 – 3: Antrenorul Ion Ionescu a plecat, criza de formă a rămas

ÎNFRÂNGERE. Echipa de fotbal Unirea Slobozia a bifat cea mai neagră serie din ultimii ani şi a strâns doar două puncte din şase meciuri jucate. Cu chiu, cu vai, formaţia care acum două luni visa la primul loc şi la promovare în eşalonul secund a terminat pe locul 5 în liga a treia.

Meciul dintre Unirea Slobozia şi Viitorul Domneşti a fost unul special şi nu pentru că era ultimul din actuala ediţie de campionat ci pentru că era primul fără antrenorul Ion Ionescu pe bancă, cel care a ales să sară peste bord cu o etapă înainte de încheierea sezonului competiţional 2016 – 2017. Unul deloc fericit, echipa sa înregistrând cifre statistice mult mai proaste decât în precedentul campionat şi terminând pe un loc 5 departe de visele de mărire şi de auto-pretenţiile de valoare individuală şi de grup.

Cu indulgenţă vreo 300 de spectatori (susţinerea din tribune s-a evaporat odată cu rezultatele bune) au ales să vadă ultima reprezentaţie a Unirii pe teren propriu, parte dintre ei curioşi să vadă cum arată acum echipa fără colericul Ion Ionescu pe bancă. Şi nu a arătat deloc mai bine, ba, pe alocuri, chiar mai rău. Cum un ghinion nu vine niciodată singur, lipsa lui Toma pentru cartonaşul roşu primit etapa trecută a fost dublată din minutul 20 de accidentarea tehnicului Adăscăliţei, lovit la gleznă la o intrare „săniuţă” a unui fundaş advers.

În aceste condiţii construcţia a suferit vizibil şi ocaziile clare au lipsit în prima jumătate de oră şi pe fondul unui presing sufocant exercitat de oaspeţi, veniţi la Slobozia să câştige şi să termine campionatul pe locul secund. Din nimic avea să se deschidă scorul în minutul 33: pătrundere în viteză pe flanc a nou-introdusului Pîslaru, centrare foarte bună până la Marc Khalil iar atacantul Unirii preia dintre doi adversari şi îl execută cu sânge rece pe Vâlceanu. Oaspeţii încearcă să revină în joc dar se lovesc de zidul apărării noastre şi Fărâmă şutează din afara careului la o palmă de bara laterală în ceea ce avea să fie ultima fază cât de cât atractivă a unei reprize mai cenuşii decât norii ameninţători de pe cer.

Condiţia fizică a făcut diferenţa

Viitorul Domneşti a revenit de la cabine decisă să întoarcă rapid rezultatul în favoarea ei. Şi avea să o facă în doar trei minute cumplite pentru apărarea Unirii. Mai întâi, în minutul 57, un fault făcut prea uşor la 40 de metri produce o lovitură liberă la care antrenorul Enache Costea le strigă jucătorilor săi să fie atenţi să nu plece de lângă ei vreun adversar. Îl aud doar spectatorii căci fundaşii sunt visători iar Fărîmă nu iartă din interiorul careului mic şi face inutil plonjonul disperat al lui Cristică. Un portar care nu poate interveni în minutul 60 la şutul extraordinar din diagonală al lui Barbu care duce mingea în vinclul porţii!

Este nevoie de un sfert de oră ca Unirea Slobozia să reacţioneze dar o face în urma unei faze fixe, centrare reluată cu capul de Lazăr, la metri buni pe lângă bara laterală. Peste doar un minut, Robert Pîslaru, responsabilul cu pasa decisivă în acest meci, recuperează la 35 metri de poartă şi îl lansează perfect pe Răduca iar acesta strecoară mingea printre picioarele portarului Vâlceanu pentru 2 la 2. Antrenorul oaspeţilor strigă spre jucătorii săi şi le reproşează uşurinţa arătată la gol şi se teme de o revenire în forţă a gazdelor. Aceasta nu se produce pentru că fotbaliştii Unirii parcă nu mai au aer şi nu pot alerga pentru a ţine jocul în zona careului advers.

Viitorul profită şi în minutul 80 Bărbulescu are timp să-şi pregătească mingea pentru un şut sănătos din afara careului şi Cristică scoate mingea în corner cu un ultim efort. Semnalul de alarmă nu este recepţionat şi cu trei minute înainte de final oaspeţii dau lovitura: Bărbulescu trage după el doi fundaşi şi apoi trimite printre la Văduva care nu ratează din poziţie de singur cu portarul şi închide tabela la 3 la 2 pentru formaţia care îşi asigură astfel locul secund la finalul campionatului. De partea cealaltă, la Unirea Slobozia urmează o perioadă de frământări şi căutări a unei formule potrivite pentru a ataca în campionatul viitor promovarea în liga a doua, obiectivul cerut de finanţatorul Consiliul Local Slobozia.(Galerie foto de la meciul Unirea Slobozia – Viitorul Domneşti pe pagina de facebook infoialomita.ro.)

UNIREA Slobozia: Cristică, Drăguţ, Lazăr, Topor, Bucurică, Soare, Adăscăliţei, Gherasim, Răduca, Teodorescu, Khalil. Au mai jucat: Pîslaru, Călin, Năstase şi Lemnaru. Antrenor: Enache Costea.

VIITORUL Domneşti: Vâlceanu, Buliga, Constantin, Riţa, Tudor, Dumitrescu, Bărbulescu, Barbu, Paţurcă, Cîrjan, Fărîmă. Au mai jucat: Novac, Văduva. Antrenor: Virgil Andronache.

Related posts