Social 

PE CALEA FERATĂ: Moş Crăciun a venit cu trenul din Laponia la Feteşti cu bilet, nu cu „Naşul”!

ENTUZIASM. Sute de prichindei au vrut să-l atingă pe Moş Crăciun care a răspuns invitaţiei lansate de Primăria Feteşti şi a ales trenul pentru a se întâlni cu copiii. Luat cu asalt încă de pe scara vagonului, Moş Crăciun a făcut apoi o plimbare cu caleaşca prin Feteşti.

Forfotă mare pe peronul gării Feteşti, cu cel puţin vreo două sute de copilaşi şi tot pe-atâţi părinţi ori bunici. Cum-necum aflaseră că vine Moş Crăciun la ei în oraş şi ţineau morţiş să-l vadă, poate să-l şi tragă puţin de barbă să vadă cât este de autentică şi, cine ştie, să pună mâna măcar pe-o ciocolată. „Atenţiune, atenţiune, direct din Laponia vine cu trenul la linia 1 Moş Crăciun!”, sună o voce care aşterne preţ de câteva clipe liniştea în gară. Preţ de doar câteva clipe căci strigătele de bucurie şi entuziasmul specific vârstei creează o atmosferă de mare sărbătoare iar oamenii de ordine fac cu greu faţă mulţimii care ar vrea să se aşeze în faţa trenului, doar-doar să-l împiedice pe „Moşul” să nu se oprească la Feteşti.

Speriat de marea de oameni de pe peron, mecanicul locomotivei dă peste cap tot scenariul autorităţilor locale şi opreşte trenul la intrarea pe peron în încercarea de a evita o tragedie. Copilărimea isterizată şi rudele la fel de spintene o rup la fugă şi se bulucesc la geamul primului vagon, acolo unde scrie cu litere de-o şchioapă „LAPONIA – FETEŞTI”. „Uite-l pe Moşul, uite-l pe Moşul!”, se aude pe un glas piţigăiat şi Moşul identificat încearcă să coboare din tren. Este rapid înconjurat şi încercarea de a scăpa cu ciocolăţele împărţite în stânga şi-n dreapta mai rău îi face, cu toţii se împing să ajungă cât mai repede lângă bătrânelul atât de iubit.

Cu ajutorul poliţiştilor locali primarul Sorin Gafiţoi îşi face loc, îl ia în braţe pe „Moş Crăciun”, îi mulţumeşte că a venit la Feteşti şi îl îndeamnă să meargă în faţa gării, acolo unde caleaşca era gata pregătită să-l ia la plimbare prin oraş. Mulţimea se mişcă odată cu el, ceferiştii răsuflă uşuraţi iar garnitura de tren se pune în mişcare cu minute bune de întârziere. „Moşul” se urcă cu greu în caleaşcă, flutură mâini în stânga şi-n dreapta şi dispare în oftaturile copiilor care aşteptau cadouri sau măcar dulciuri.

Rămas alături de ei primarul îi linişteşte şi promite că nu vor pleca dezamăgiţi. „Moşul a venit cu trenul din Laponia, am vorbit cu el să vină şi la Feteşti şi anul acesta am stabilit să vină pe calea ferată, a fost un călător model, a avut bilet, nu a venit cu „Naşul”. Îl plimbăm cu o caleaşcă pentru că nu avem zăpadă ca să-l plimbăm cu sania iar în zilele următoare toţi copiii cuminţi, şi la noi au fost cu toţii cuminţi, vor primi cadouri. Copiii ce vor ieşi în calea Moşului vor primi punguţe cu dulciuri, sunt câteva sute pregătite de noi, o tradiţie pe care Primăria Feteşti o respectă în fiecare an. Cei care nu vor primi să nu se supere, cu siguranţă Moşul le va lăsa darurile sub bradul de Crăciun.”, a descris primarul Gafiţoi descinderea lui Moş Crăciun în municipiul Feteşti. Periplul acestuia s-a încheiat pe scena din Târgul de Crăciun, prima ediţie a unui eveniment ce se vrea repetat la fiecare sfârşit de an.

 

 

 

 

Related posts