Favorite Politică 

PLANURI ELECTORALE: Partidul Mişcarea Populară are ambiţii mari la alegerile europarlamentare şi vrea măcar trei mandate!

PRE-CAMPANIE. Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a anunţat la Slobozia că partidul său vizează obţinerea a cel puţin trei mandate de europarlamantar. În Ialomiţa, cei care se vor ocupa de campania PMP vor fi Nicu Pericli, preşedintele organizaţiei judeţene, şi senatorul Gabi Ionaşcu.

Alegerile euro-parlamentare bat la uşă şi partidele politice încep să se pregătească pentru a obţine scoruri electorale menite a le aduce mandate şi, foarte important, o imagine cât mai bună înaintea alegerilor prezidenţiale din toamnă.

Partidul Mişcarea Populară, partid ce are în Ialomiţa un parlamentar prin senatorul Gabi Ionaşcu, analizează la nivel judeţean strategia electorală pentru a obţine un rezultat cât mai bun. Deşi nu au avansat încă un procent, cei de la PMP şi-ar dori la Slobozia un scor electoral de 20 – 25%, mizând şi pe rezultatele foarte bune obţinute de formaţiunea politică la alegerile locale din vara anului 2016.

„Ţinta noastră este obţinerea a trei mandate”

„Eu vreau suficiente voturi în Ialomiţa şi sunt sigur că vor fi obţinute. Pe de altă parte sunt realist, nu sunt utopic, sţim exact câte voturi vrem pe fiecare organizaţie în parte, dar s-ar putea ca analiza noastră de la centru să nu se pupe cu cea din teritoriu. Vrem să atingem un scor bun, dar realistic în acelaşi timp şi asta dacă ţinem cont şi de rezultatele de la alegerile locale.”, a anunţat Eugen Tomac.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară are încredere în tandemul Nicu Pericli – Gabi Ionaşcu, oameni pe care-i vede drept două locomotive de nădejde şi capabile să tragă scorul PMP cât mai sus în Slobozia, respectiv Ialomiţa, la alegerile europarlametare. Chiar dacă nu a spus-o, cei doi îşi joacă astfel primele locuri pe listele electorale din vara anului 2020 (Nicu Pericli la Primăria Slobozia) şi toamna anului 2020 (Gabi Ionaşcu la Parlamentul României).

„PMP va lua decizii ferme pentru a se prezenta cu cei mai pregătiţi candidaţi la alegeri. România merită să aibă la Bruxelles voci capabile să promoveze interesele ţării. Acestea sunt criteriile care stau la baza selecţiei candidaţilor pe care PMP îi va propune pe liste.” (EUGEN TOMAC, preşedinte PMP)

„Alegerile europarlamentare reprezintă pentru toate partidele un test de încredere în relaţia cu cetăţenii. Aproape patru milioane de români locuiesc peste hotare, oameni care, din păcate, nu vor avea posibilitatea să voteze. Lor li se vor alătura alţi cel puţin 30% dintre românii din ţară care nu vor ieşi la vot. PMP va lua decizii ferme pentru a se prezenta cu cei mai pregătiţi candidaţi la alegeri. România merită să aibă la Bruxelles voci capabile să promoveze interesele ţării. Acestea sunt criteriile care stau la baza selecţiei candidaţilor pe care PMP îi va propune pe liste.”, a adăugat preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

Eugen Tomac a refuzat să spună dacă există vreun ialomiţean ce va fi inclus pe lista pentru alegerile europarlamentare dar cum PMP vizează doar trei mandate este greu de crezut că vreun membru local va avea acces în această zonă văzută drept sigură din punct de vedere electoral.

„Deocamdată am venit la Slobozia să iau pulsul organizaţiei, să vorbesc cu colegii de partid de aici, să stabilim în linii mari o strategie de campanie. Este prea devreme să vă spun ce scor îmi doresc să obţinem în Ialomiţa, ce vă pot spune este doar că la nivel naţional PMP vrea să ia măcar trei mandate de europarlamenar. Va fi greu pentru toate partidele din opoziţie, mai ales că încercările de a forma o listă comună s-au lovit de refuzul celor de la PNL şi USR.”, a mai spus Eugen Tomac.

„Trebuie spus că 66% dintre români nu ies la vot şi cel mai important pentru fiecare dintre noi este să ieşim la vot. Cetăţenii cu drept de vot nu trebuie să stea în case în ziua alegerilor şi să aştepte să decidă alţii pentru ei.” (NICU PERICLI, preşedinte PMP Ialomiţa)

„Oamenii trebuie să iasă la vot!”

Nicu Pericli, preşedintele organizaţiei PMP Ialomiţa vede în prezenţa cât mai mare a oamenilor la vot singura opţiune pentru ca România să se îndrepte pe drumul cel bun atât la nivel european cât şi naţional.

„Trebuie promovat scorul pe care l-am avut atât la alegerile locale cât şi la alegerile parlamentare şi mă refer la procentul de 33% la nivel naţional de oameni care vin să voteze. Presa are un rol foarte important, trebuie spus că 66% dintre români nu ies la vot şi cel mai important pentru fiecare dintre noi este să ieşim la vot. Cetăţenii cu drept de vot nu trebuie să stea în case în ziua alegerilor şi să aştepte să decidă alţii pentru ei.”, este de părere Nicu Pericli.

Consilier local, Pericli îşi doreşte ca românii să nu mai aleagă să plece în străinătate în căutarea unui loc de muncă stabil care să le ofere un trai decent pe care în ţară nu şi-l pot asigura.

„Trebuie să plângem, vedem că ne pleacă copiii afară şi nu se mai întorc iar sufletele părinţilor rămaşi aici plâng în fiecare zi. România nu mai are forţă de muncă, haideţi să facem ceva unitar de care să beneficieze toată ţara!”, îndeamnă preşedintele PMP Ialomiţa.

 

 

 

 

Related posts