Favorite Sport 

PLANURI INVESTIŢIONALE: Parchet în sala „Andreea Nica” şi mai multe locuri pe scaune la revenirea în Liga Naţională

CALCULE. Montarea unui parchet special în sala „Andreea Nica” este principalul obiectiv investiţional pe care şi-l propune HCM Slobozia în acest an. Pe listă urmează o extindere a capacităţii sălii.

„Prin montarea parchetului am atrage handbaliste la echipa noastră. De un an şi jumătate am avut parte de multe refuzuri din partea unor jucătoare ce ne-au spus că nu partea financiară le determină să refuze HCM Slobozia ci suprafaţa de joc prea dură. Este şi motivul pentru care echipa a avut mereu probleme cu accidentări foarte grave, cu jucătoare pe care ne bazam şi care au fost obligate să se opereze şi să aştepte luni de zile până să revină pe teren.”, este de părere Nicolae Goidea, managerul HCM Slobozia.

Planul investiţional se bazează atât pe o finanţare de la bugetul local cât şi din surse private, agenţi economici locali ce şi-au exprimat acorduri de principiu pentru a spiriji înlocuirea suprafeţei de joc din sală.

„Ne propunem în acest an şi o mărire a capacităţii sălii până la 450 de locuri. Din toamnă vom juca în Liga Naţională şi vom avea aceeaşi problemă ca în ultimii ani, nu poţi satisface dorinţa iubitorilor de handbal din Slobozia cu doar 150 de locuri pe scaune din care trebuie să mai asiguri şi 10% pentru echipa oaspete.”, este anunţul făcut de şeful HCM Slobozia.

Se intenţionează montarea unui al treilea rând de scaune în zona tribunei existente, scaune pe care sala le are. Pe partea băncilor de rezerve există confecţionate rândurile de scaune ce au şi fost montate la un moment dat dar au fost scoase afară după ce pompierii au impus existenţa unor uşi de acces. Creşterea numărului de scaune ar putea aduce şi introducerea biletelor de acces în sală, Slobozia fiind printre puţinele locaţii din handbalulul feminin românesc din prima ligă unde intrarea era liberă.

„Am făcut calcule şi cred că pentru a pune parchet în sală este nevoie de circa 80.000 euro. În ceea ce priveşte mărirea capacităţii sălii nu ştim ce înseamnă din punct de vedere financiar. Nu cred că este nevoie de sume uriaşe. Este nevoie de un proiect, două uşi de acces, montarea a doi hidranţi, nu cred că ar fi o investiţie foarte mare.”, adaugă Nicolae Goidea.

Sala polivalentă este în aşteptare

„Cu sala polivalentă nu mai avem nicio veste, aşteptăm doar o comunicare din partea Companiei Naţionale de Investiţii. Noi, la nivel municipal, ne-am făcut datoria, am parcurs toate etapele obligatorii şi acum aşteptăm să fim anunţaţi că s-a bugetat investiţia de la Slobozia pentru a semna contractul de parteneriat. Dacă vom semna contractul vom avea certitudinea că lucrările demarează.”, spune Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia.

În acest moment, de la Slobozia au fost înaintate Companiei Naţionale de Investiţii toate documentele necesare construcţiei viitoarei săli polivalente, cu varianta de proiect agreată la nivel local. Urmează ca în bugetul pe anul 2019 Compania Naţională de Investiţii să prindă la finanţare şi sala polivalentă ce se vrea ridicată în zona Bazinului de înot.

Abia apoi se parafează acordul de parteneriat în care municipiul Slobozia se angajează să asigure utilităţile pentru investiţie iar finanţatorul să scoată la licitaţie execuţia propriu-zisă. Asta înseamnă, în cel mai fericit caz, că lucrările ar putea începe cel mai devreme în toamnă iar din 2022 Slobozia să se poată bucura de o sală polivalentă modernă, ridicată conform ultimelor standarde în vigoare în ceea ce priveşte găzduirea de evenimente sportive şi nu numai.

 

 

Related posts