Favorite Politică 

PNL PROMITE DEZVOLTARE: Tinel Gheorghe: „În patru ani vrem să dublăm numărul localităţilor cu gaz metan!”

CAMPANIE. Partidul Naţional Liberal se află în plină campanie de promovare a unui proiect naţional de extindere a reţelelor de alimentare cu gaz metan. În Ialomiţa, organizaţia judeţeană a împărţit zeci de mii de pliante informative.

Judeţul Ialomiţa este printre cele mai sărace judeţe din România şi una dintre cauze este slaba reprezentare în teritoriu a alimentării cu gaz metan. Pentru că la nivel naţional doar 36% din populaţie are acces la resursele de gaz metan deşi România deţine cel mai mare zăcământ natural de gaz metan din Uniunea Europeană, liberalii îşi propun să schimbe cât mai rapid condiţiile de trai prin accesul populaţiei la o resursă atât de utilă pentru încălzirea locuinţelor.

„Este o campanie a PNL menită să dubleze numărul localităților cu gaz metan. Din anul 2012 PSD nu a mai permis autorităților locale să înființeze distribuții de gaz, condamnând populaţia din localități la încălzirea cu lemn de foc, al cărui preț a crescut de aproape 4 ori până astăzi. Sunt doar câteva localități rurale în Ialomița care sunt racordate la rețeaua de gaz și asta se traduce în costul vieții, în costuri ridicate cu cheltuielile de încălzire în sezonul rece. Din acest punct de vedere ar trebui să facem foarte multe lucruri pentru a rezolva problema. Fac un apel la autorităţile judeţene să sprijine acest demers, poate cel mai important proiect pe care ar fi trebuit să-l dezvolte judeţul Ialomiţa în ultimii 30 de ani. Aceasta este mărimea competenţei administrative judeţene care face proiecte ce nu au nicio importanţă şi nicio relevanţă pentru cetăţenii din Ialomiţa.”, spune deputatul Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița.

„Judeţul Ialomiţa este fruntaş la sărăcie şi codaş la absorbţie de fonduri europene, la investiţii, şi asta pentru că la nivel administrativ judeţean se lucrează exclusiv pentru ei şi pentru interesele lor.” (TINEL GHEORGHE, deputat PNL)

„Victor Moraru ar trebui să stea liniştit!”

Imediat ce PNL a lansat campania legată de extinderea reţelelor de alimentare cu gaz metan, Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean, le-a spus mai multor primari PSD că intenţionează să înfiinţeze o firmă deţinută de instituţia judeţeană menită a se ocupa de reţele de gaz metan.

„Pe modelul lui Teldrum de la Teleorman pe drumuri, Moraru vrea să facă un Ilgaz pe care să-l gestioneze, după care urmează privatizarea şi să-l vedem apoi şi pe Victor Moraru gen Liviu Dragnea. Nu, ferească Dumnezeu, domnul Moraru nu mai înfiinţa dumneata firme că sunt destule în România care ştiu să gestioneze gazul.”, a fost reacţia parlamentarului liberal.

 

 

 

 

Related posts