Eveniment Favorite Politică Viața la țară 

PNL Ialomița ia apă și riscă să se scufunde

PNL Ialomița suferă de hemoragie puternică. Mai mulți primari pleacă din partid, iritați de modul în care este condusă organizația județeană.

PNL Ialomița ia apă și riscă să se scufunde electoral, devenind a treia forță politică din județ după alegerile din iunie, mult în spatele PSD și cu AUR în faţa sa cu procente bune.

Liberalii din teritoriu reclamă modul în care este condusă organizația județeană și-l acuză pe Dragoș Soare că a redus la maxim întâlnirile politice iar atunci când le organizează să bazează pe doar o mână de oameni, cei pe care-i consideră de încredere.

La ultima ședință cu primarii, convocată de președintele Dragoș Soare, doar 8 primari liberali din 13 ar fi răspuns prezent invitației iar din aceștia cel puțin 3 au transmis că nu mai stau în partid.

10 primari PNL vor să candideze de la alte partide

Schimbarea legislației prin permiterea actualilor primari PNL să poată candida în luna iunie pe listele altor partide politice fără să-și piardă mandatele valabile până în luna septembrie a declanșat hemoragia greu de oprit.

Nu se știe cu cine va face campanie electorală PNL în teritoriu în condițiile în care primarii pleacă pe capete. Din informațiile strânse din județ, sunt 10 primari liberali ce intenționează să candideze la PSD, AUR sau Forța Dreptei.

Odată cu ei vor migra și cei mai mulți dintre consilierii locali liberali ceea ce va genera o reală problemă în plan local, mai ales în localitățile rurale. Va fi aproape imposibil pentru liberalii rămași să întocmească liste suficient de valoroase pentru a-i determina pe alegătorii aflați până acum alături de primarul PNL să nu-l urmeze cu voturile de susținere la viitorul partid.

Cu un Dragoș Soare focusat aproape în totalitate pe recâştigarea funcției de primar la Slobozia, pe care vrea să o obțină cu orice preț, în acest moment PNL Ialomița arată ca o corabie în derivă, aproape de naufragiu și de pe care fiecare încearcă să scape până nu este prea târziu.

Lucru de care profită din plin adversarii politici, mai cu seamă PSD și AUR, partide ce stau mai bine în sondajele de opinie decât PNL în Ialomița, gata să ofere poziții privilegiate pe listele electorale.

Și cum primarii au ca prim interes conservarea funcției de edil și mai puțin din partea cărui partid o obțin, este lesne de înțeles că mai degrabă aleg o formațiune politică bine văzută de electorat și dispusă să-i ajute. Plus că scapă de un contracandidat puternic pe care, în cazul în care aleg să rămână în PNL, îl vor avea de la PSD ori AUR.

„Dacă vom mai avea 4 primari PNL după alegerile locale din iunie să ne bucurăm. La cum arată acum lucrurile se preconizează cel mai slab scor avut vreodată în Ialomița. PNL riscă să devină a treia forță politică, după PSD și AUR.”, spune cu amărăciune unul dintre liderii județeni, liberal cu vechime în structurile de conducere ale organizației PNL Ialomița.

„Dragoş Soare este cel mai bun om pe care putea să-l aibă PSD în fruntea PNL”

Mai mulți liberali, oameni ce au fost la un moment dat consilieri locali ori consilieri județeni, au ales să plece din PNL, dezamăgiți de felul în care este condusă organizația județeană.

Sunt activiști care au muncit la toate campaniile electorale și atunci când partidul a avut acțiuni dar care au ales să plece pe motiv că nu au mai fost băgați în seamă din momentul în care Dragoș Soare a preluat conducerea organizației județene.

Nu există întâlniri ale organizațiilor locale ori organizația județeană, iar pentru Dragoș Soare nu a fost o miză județul, el s-a concentrat pe Slobozia dar nici aici nu lucrurile nu stau foarte bine pentru că din puținii membri activi au rămas și mai puțini, pot fi numărați pe degetele de la mâini, spune unul dintre cei care a plecat de curând.

„Nu există ședințe, la reuniunea aleșilor locali de la PNL abia au fost găsiți oameni care să fie prezenți la Liga Aleşilor Locali iar dacă te uiți la chipurile celor aflaţi pe scenă starea de spirit poate fi înțeleasă cel mai bine: dezaprobare, stres și disconfort.”, descrie acesta starea de spririt.

Dovadă că nu există o prea mare susținere din partea organizației centrale este că din afara județului singura „personalitate politică marcantă” prezentă a fost președintele organizației PNL Călărași.

Nu am plecat din PNL pentru că mi-am pierdut principiile, eu am plecat pentru că m-am simțit izolat, ignorat și dat la o parte. Dragoş Soare este cel mai bun om pe care putea să-l aibă PSD în fruntea PNL. (FOST MEMBRU PNL)

Sunt liberali care au ajuns să-l regrete pe Tinel Gheorghe, fostul președinte PNL căruia i-a luat locul Dragoș Soare. Chiar dacă de multe ori se purta ca un zbir avea totuși cultul organizației și știa să țină oamenii aproape. Știa să le vorbească, să le acorde atenție și sprijin. PNL era un partid viu, exista, erau acele conferințe de presă în care critica modul în care era administrat județul, își amintesc aceștia.

„Dragoș a dezamăgit pentru că nu a avut grijă de oamenii care l-au ajutat să ajungă primar la Slobozia și președinte al organizației județene PNL. Nu au fost ședințe, nu au fost întâlniri, nu au fost strategii, nu au fost proiecte. Totul s-a făcut într-o cameră cu o mână de oameni. Un partid înseamnă să duci în spate o organizație, să respecți toate promisiunile pe care le-ai făcut ca să ajungi acolo. Oamenii nu uită și nu iartă dacă îi dezamăgești. Iar toată această dezamăgire va însemna la alegeri poate cel mai slab rezultat din istoria PNL în Ialomița.”, a mai adăugat fostul ales local PNL.

Related posts