Administrație Favorite Social 

Prefectul județului, mesaj liniștitor: „În adăposturile de apărare civilă e primul venit, primul intrat!”

Prefectul județului Ialomița anunță că în municipiul Slobozia sunt maxim 500 de locuri în adăposturile de apărare civilă.

Marin Constantin, prefectul județului Ialomița, a vorbit într-o conferință de presă organizată de Instituția Prefectului de numărul de locuri din adăposturile de apărare civilă dar și de modul în care oamenii vor avea acces în ele în caz de nevoie.

În contextul poveștilor legate de faptul că adăposturile civile sunt transformate în depozite de murături, Marin Constantin, prefectul de Ialomița, a ținut să-i liniștească pe oameni.

Adăposturi de apărare civilă sunt considerate decât patru locații de pe incinta județului nostru, patru în Slobozia și unul în Urziceni. Sunt datele publice tocmai pentru a ști cetățenii unde s-ar putea refugia.

Sub Trezorerie este un adăpost, sub noul sediu al Gării este un alt adăpost, sub sediul Transgaz din curtea Spitalului Județean este un alt adăpost și sub sediul Combinatului Chimic, cum s-o mai numi el, Slobozia este un alt adăpost.”, spune Marin Constantin.

Prefectul de Ialomița dă asigurări că acestea sunt pregătite să primească oameni dacă acest lucru va fi necesar.

Eu am fost împreună cu ISU… Sunt spații, culmea, relativ bine îngrijite, adică nu sunt degradate, nu sunt aia… sunt dotate cu aparate de ventilat, cu ce trebuie acolo pentru toalete și pentru apă.”, a adăugat șeful Instituției Prefectului.

Domnia sa a vorbit și despre spațiile de la subsolurile blocurilor de locuit, locuri ce pot fi folosite ca adăpost în caz de necesitate.

Spațiile de sub blocuri nu au fost amenajate… subsolurile, aia… strict în sensul amenajării unui adăpost de apărare civilă dar ele pot fi folosite dacă ar fi curățate și igienizate și golite de murături. De obicei, când au dat cu bombe, ne uităm, au dat cu bombe la suprafață, nu a dat cineva cu bombă în subsolul blocului.”, a completat Marin Constantin.

Prefectul Marin Constantin nu știe dacă există vreo procedură privind accesul în adăposturile civile

Capacitatea totală a acestor adăposturi civile din municipiul Slobozia este sub 500 de locuri și, în aceste condiții, este foarte important cine și cum va reuși să intre în ele în cazul în care va fi nevoie.

Întrebat dacă există o listă cu 500 de persoane, potențiali ocupanți ai locurilor din adăposturile civile din Slobozia, prefectul a răspuns cu seninătate:

Nu există o listă de acces, oricum nu avem loc cu toții 300 de mii, deci primul venit, primul intrat! Procedura de acces probabil o deține ISU Ialomița, nu noi!”.

Related posts