Favorite Finanţări Social 

Produs în Ialomița: Cașcaval de Fetești pe rafturile celor mai mari magazine din România

Produs în Ialomița: Five Continents Fetești, decenii de tradiție și calitate în producerea de cașcaval.

Produs în Ialomița cu lapte de la crescătorii din Ialomița de vaci, capre și oi, aceasta este rețeta succesului fabricii de brânzeturi a companiei FIVE CONTINENTS.

Povestea cașcavalului de Fetești a început în anul 1993, odată cu achiziționarea fabricii de prelucrare a laptelui din municipiul ialomițean de la malul brațului Borcea.

O fabrică cu o tradiție de peste 50 ani în fabricarea brânzeturilor de tip cașcaval, timp în care procesul tehnologic de obținere a cașcavalului a urmat linia tradițională.

Modernizare cu fonduri europene

Anii au trecut, pretențiile de calitate și gust au crescut și în rândul consumatorilor din România și dotarea fabricii cu echipamente moderne, adaptate la cerințele actuale, a dus la asigurarea parametrilor de calitate și de siguranță alimentară impuși de normele în vigoare.

Dezvoltarea afacerii FIVE CONTINENTS s-a făcut prin accesarea unui proiect în valoare de 2,3 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană. S-a construit o hală de asamblare, porționare și depozitare, cu achiziția utilajelor corespunzătoare.

Ambiția proprietarilor fabricii de la Fetești nu s-a oprit aici iar FIVE CONTINENTS a semnat de curând un contract de finanțare pentru modernizarea fabricii, derulat prin PNDR 2014 – 2021.

Se vor achiziția alte utilaje de ultimă generație, auto-utilitare frigorifice pentru transport produse, cu norma de poluare EURO 6, vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice ce va conduce la diminuarea semnificativă a costurilor de producție.

Valoarea totală a investiției derulate prin AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) se ridică la 1.481.228 euro, din care contribuția beneficiarului este una importantă, 50% din total.

Mesajul producătorului: „Consumați produse obținute din lapte românesc!”

Eduardo Khalil este manager executiv la punctul de lucru de la Fetești al FIVE CONTINENTS, companie ce mai deține fabrici de lactate în Botoșani și în Vâlcea.

În unitatea din Răchiți (Botoșani) se produc cașcaval, telemea, brânză de burduf, lapte de consum și lactate proaspete (iaurt, lapte bătut, chefir, smântână de consum).

În fabrica de la Horezu (Vâlcea) se produce brânza fermentată din lapte de oaie, comercializată sub denumirea de „Brânză Fermentată Horezu”. Procesul tehnologic este asistat de o instalație complet automatizată, unică în țară.

Dincolo de gustul deosebit, apreciat de consumatori din toată România, problemele specifice producătorilor de lactate îi apasă și pe cei de la FIVE CONTINENTS Fetești.

Într-un top al problemelor, Eduardo Khalil plasează pe primele poziții susținerea costurilor de producție (cu precădere cele ce implică energie electrică și combustibil) și colectarea laptelui de la producătorii locali, lapte de vacă, de oaie și de capră.

Din păcate, în zona Ialomița, laptele de la producătorii locali este din ce în ce mai puțin. Avem o politică de a-i fideliza, prin susținerea financiară pe timp de iarnă, atunci când au nevoie de furaje pentru animale, urmând ca banii oferiți în avans să-i recuperăm prin achiziția de lapte la prețul din ziua cumpărării.

Îi ajutăm pe producătorii din zona fabricii de la Fetești în perioada de iarnă pentru a avea ce să le dea să mănânce animalelor. Sunt circa 200 de mici producători de lapte doar în Ialomița pe care-i sprijinim pentru ca, la rândul lor, să ne ofere laptele pentru realizarea produselor noastre.”, descrie Eduardo Khalil relația fabricii de la Fetești cu deținătorii de animale din zonă.

Suntem o afacere de familie și pe această linie am mers. Niciodată nu am pus angajatul în detrimentul unui utilaj modern pe care l-am cumpărat și care i-a preluat total sau parțial din sarcini. De fiecare dată când am luat utilaje noi am creat noi produse ce au avut nevoie de angajați. (EDUARDO KHALIL, FIVE CONTINENTS Fetești)

Chiar dacă există capacitate de producție – s-ar putea procesa cu până la 40% mai mult lapte în fabrica FIVE CONTINENTS de la Fetești – lipsește materia primă, în scădere în ultimii ani.

Tocmai de aceea mesajul producătorului pentru toți consumatorii de lapte și produse lactate este unul singur: „Consumați produse obținute din lapte românesc. Doar așa o vom duce cu toții mai bine!”

Raluca Dumitrescu: „Îi felicit pentru ce fac la Fetești și pentru sprijinul dat crescătorilor de animale din Ialomița!”

Îi felicit pentru accesarea fondurilor europene, și-au păstrat angajații, îi păstrează și pe perioada când nu au lapte, folosesc lapte doar din Ialomița, Constanța și Călărași, îl preiau de la producători și sunt singurele produse obținute sută la sută din lapte românesc.”, îi felicită Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, pe cei de la FIVE CONTINENTS.

Sunt produse de calitate ce ajung în marile lanțurile de magazine Kaufland, Lidl, Carrefour, Mega Image, Cora și Auchan iar producătorul are și o firmă de distribuție pentru județele Ialomița și Călărași.

În Lidl produsele de la fabricile de lactate FIVE CONTINENTS se comercializează sub marca „Philos”, în Kaufland sunt produse „Vreau din România” iar în Mega Image se vând sub marca „Gusturi Românești”.

Faptul că și-au păstrat cei peste 25 de angajați la care puteau să renunțe prin retehnologizarea fabricii dar pe care i-au relocat dovedește un bun management și respect față de cei care au lucrat alături de ei în ultimii 30 ani.”, a mai spus parlamentarul social-democrat.

Related posts