Favorite Social 

PRODUSE RETRASE: Avertisment de ultimă oră de la Mega Image: nu consuma aceste produse!

Lanţul de magazine Mega Image a anunţat că a vândut două produse periculoase pentru sănătatea consumatorilor. Cumpărătorii din Fierbinţi Târg sunt rugaţi să nu le consume!

Mega Image a anunţat că retrage de la comercializare două produse ce pot dăuna sănătăţii oamenilor. Comunicatul făcut public pe 21 noiembrie vizează două produse pe bază de peşte. Este vorba de anşoa, conserve ce ar conţine esteri ai acidului ftalic.

Reprezentanţii lanţului de magazine Mega Image au decis scoaterea de pe rafuri a următoarelor produse: DLL ANŞOA BORCAN 100 Gr., nr. lot 8095, cu termen de valabilitate 15/07/2019 şi DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50 Gr., nr. lot 8059, cu termen de valabilitate 15/06/2019.

“MEGA IMAGE SOLICITĂ CLIENŢILOR SĂ NU CONSUME produsele din loturile mai sus menţionate şi roagă cu amabilitate să le returneze la punctul de vânzare cel mai apropiat.”, a transmis Mega Image.

Pentru că siguranţa consumatorilor este mai importantă ca orice, reprezentanţii lanţului de magazine au anunţat că nu este necesară existenţa bonului fiscal pentru ca persoanele ce returnează produsele cu probleme să-şi primească banii înapoi.

Informarea de retragere a produselor provine de la producătorul Charlier Brabo Group ce a depistat în cadrul acţiunilor de autocontrol prezenţa substanţei Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra celor două loturi de produse.

Ftalaţii sunt săruri folosite la combaterea ţânţarilor şi ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le face mai flexibile. Consumul ftalaţilor poate avea efecte nocive mai ales asupra sănătăţii copiilor şi bărbaţilor. Expunerea prin inhalare de către copii a ftalaţilor poate avea efecte adverse respiratorii. Există o asociere între expunerea la ftalat şi afecţiuni ca obstrucţie bronşică, alergii ori astm. În cazul bărbaţilor pot apărea tulburări de reproducere.

 

Related posts