Sport 

UNIREA SLOBOZIA – RAPID BUCUREŞTI 0 – 1: Fotbal îngheţat, lecţie de pragmatism şi victorie italiană pentru liderul seriei

ÎNFRÂNGERE. Unirea Slobozia a pierdut din nou la limită un meci împotriva unei contracandidate la promovarea în liga a doua. Deşi a controlat mai mult jocul şi a punctat la capitolul posesie, trupa lui Enache Costea a fost „amendată” la unicul şut pe poartă trimis în repriza secundă de fotbaliştii de la Rapid.

Rapid Bucureşti a descins la Slobozia decisă să apere avansul de un punct din clasamentul seriei a doua din liga a treia. Însoţiţi de 500 fani gălăgioşi dar, de multe ori, suburbani în limbaj, rapidiştii au jucat la aşteptare şi au dar lovitura cu un gol marcat din nimic. De partea cealaltă Unirea Slobozia a plătit din nou tribut şanselor mari de gol irosite cu seninătate şi cum într-un meci închis şansele de gol sunt puţine, dacă nu marchezi atunci când ai şansa este aproape imposibil să te alegi cu puncte.

Unirea a presat mai mult în prima repriză

Gazdele şi-au trecut în cont prima ocazie a meciului după 12 minute de joc: centrare din lovitură liberă Toma, fundaşii rapidişti resping greşit până la Ibrian care trage în blocaj din marginea careului. Unirea vrea să-şi bucure mia de spectactori zgribuliţi în tribune şi două minute mai târziu Răduca centrează cu efect până la atacantul Nelu Bucă dar lovitura cu capul este scosă cu greu de portarul Drăghia, într-o situaţie în care puternicul vârf de atac nu avea voie să rateze.

În minutul 18 gazdele invocă pe bună dreptate un henţ în careu dar centralul Viorel Flueran este departe de fază şi face semn că jocul trebuie să continue după ce fundaşul Neacşu loveşte mingea cu mâna într-un duel cu Romeo Soare, ajuns în poziţia de vârf după un corner.

Meciul se încinge şi la mijlocul reprizei este rândul „vişiniilor” să treacă pe lângă deschiderea scorului. Corner executat în mijlocul careului, Neacşu trimite plasat cu capul, portarul Dobre este învins dar Constantin Toma scoate de pe linia porţii. Scăpaţi cu bine, jucătorii Unirii au în minutul 30 o nouă şarjă ofensivă: tehnicul Adrian Răduca îşi ridiculizează adversarul direct, centrează până la atacantul Bucă dar reluarea acrobatică este blocată.

Una peste alta Unirea a muncit mai mult în primele 45 de minute, a lucrat mai bine fazele ofensive dar ineficienţa la ultima execuţie au anulat munca depusă, în timp ce oaspeţii s-au mulţumit să stea la cutie şi să lovească pe contraatac, cu acţiuni purtate în bandă de Vlada şi terminate cu centrări spre Cârstocea.

O fază banală, un gol şi trei puncte de aur pentru Rapid

Repriza secundă începe în aceeaşi notă, Unirea Slobozia mai prezentă în joc şi după zece minute o nouă ocazie la poarta lui Drăghia: centrare ratată spre Bucă, atacantul întinde călcâiul şi prelungeşte balonul până la Adrian Răduca dar acesta trimite la o palmă de bara porţii.

Jocul capătă apoi un aspect mai cenuşiu decât cerul de la Slobozia, fiecare echipă pare mai preocupată să nu primească gol decât să atace şi în acest context Daniel Pancu îl trimite pe teren pe Robinho. Acesta are nevoie de o minge bubuită în faţă din propria jumătate, scapă de marcajul lui Romeo Soare, rămâne singur în careu şi îl execută cu sânge rece pe portarul Leo Dobre cu un şut la firul ierbii.

Unirea încearcă să reintre în calculele punctelor puse în joc dar Romeo Soare reia în minutul 72 peste transversală o minge cu boltă venită din tuşă. Rapid ucide jocul şi meciul se urâţeşte şi mai rău, trei – patru pase consecutive şi meciul este întrerupt de faulturi ori de mingi aruncate în aut. Frustrarea pune stăpânire pe gazde care încasează trei cartonaşe galbene pentru faulturi.

Cu zece minute înainte de final atacantul Mihăiţă Năstase se trezeşte cu mingea la picior pe linia careului de 6 metri după un luft al unui rapidist dar în locul unui şut din prima încearcă o preluare şi este deposedat. Meciul se încheie cu ocazia din minutul 86 semnată tot de gazde, centrare şutată, mingea cade în faţa lui Drăghia şi acesta nu reuşeşte decât s-o respingă cu un un ultim efort în corner pentru ca un minut mai târziu portarul Rapidului să scape basma curată la o fază hilară: degajare ratată a lui Demci, mingea îl loveşte în spate pe Năstase şi ricoşează apoi la o palmă de rădăcina barei.

Rapid Bucureşti se impune în cel mai pragmatic şi italian stil cu putinţă la Slobozia şi rămâne pe prima poziţie a clasamentului, la patru puncte peste Unirea. Formaţie ce pică pe locul trei după ce CS Afumaţi se impune la scor de neprezentare în deplasarea de la Cernavodă.

UNIREA Slobozia: Dobre, Ibrian, Suciu, Soare, Toma, Milotin, Chebac, Răduca, Năstase, Bălan, Bucă. Au mai jucat: Ene, Şerban, Teodorescu. Antrenor. Enache Costea.

RAPID Bucureşti: Drăghia, Grigore, Iancu, Neacşu, Demci, Jorza, Duriţă, Cârstocea, Burlacu, Vlada, Goge. Au mai jucat: Robinho, Matulevicius. Antrenor: Daniel Pancu.

 

Related posts