Favorite Sport 

PROIECT DE VIITOR LA UNIREA SLOBOZIA: Un miliard lei vechi pentru grupele de copii şi juniori

SPRIJIN. Primăria Slobozia a suplimentat bugetul alocat AFC Unirea 04 Slobozia cu scopul de a susţine grupele de copii şi juniori şi de a contribui la atragerea a cel puţin 50 de copii către fotbal.

Una dintre explicaţiile suplimentării cu 30% a bugetului alocat de Consiliul Local Slobozia activităţii fotbalistice din municipiul reşedinţă de judeţ este legată de promovarea acestui sport în rândul copiilor. Cu obiectiv clar impus şi asumat de a creşte numărul de jucători de la 155 la cel puţin 200 până la sfârşitul anului, conducerea AFC Unirea 04 Slobozia a primit susţinerea de care avea nevoie din partea primarului Adrian Mocioniu, un împătimit susţinător al sportului de masă.

Echipament şi turnee zonale

Pentru anul 2017 din bugetul total de 1,3 milioane lei sunt alocate fonduri de 100.000 lei pentru copii şi juniori. Este vorba de bani ce vor merge către toate grupele de juniori A, B, C, D şi E dar şi spre grupele de copii născuţi între 2008 şi 2011. „Vom cumpăra echipament sportiv pentru toate aceste grupe şi vom asigura prezenţa echipelor de juniori în campionatele specifice iar pe cei mici îi vom duce să joace în turnee zonale, va fi cel puţin un turneu de fiecare grupă.”, explică managerul Ilie Lemnaru cum va fi susţinută activitatea celor mai mici dintre fotbaliştii ce joacă în tricoul Unirii Slobozia.

Un proiect de viitor apreciat de primarul Adrian Mocioniu, cel care vrea că ascensiunea echipei mari în liga a doua să fie dublată de creşterea în paralel a valorii echipelor de copii şi juniori, garda de mâine ce trebuie să schimbe din mers garda de astăzi. Acesta a fost şi motivul pentru care faţă de anul trecut bugetul pentru AFC Unirea 04 Slobozia a crescut în 2017 cu 30%, până la valoarea de 1,3 milioane lei. „Fotbalul la Slobozia este un proiect început acum câţiva ani şi ne bucurăm că este unul de succes. Deja sunt jucători crescuţi la echipele mici şi care acum sunt titulari la echipa mare sau în lotul echipei mari. Vreau să-i determinăm pe cât mai mulţi copii să vină să joace fotbal la Unirea Slobozia şi pentru acest lucru noi suntem pregătiţi să le asigurăm condiţii pe măsură.”, este mesajul primarului Mocioniu.

Salarii mici, ambiţii mari!

În bugetul pe anul trecut erau acoperite salariile jucătorilor doar pe 11 din cele 12 luni, nu au fost prinse costurile legate de închirierea stadionului municipal la meciurile de pe teren propriu (1.250 lei pe meci) şi cele legate de transport (carburanţi şi închirierea de autobuze sau microbuze pentru situaţiile în care microbuzul Clubului Sportiv Municipal era plecat în deplasare cu echipa feminină de handbal). „Faţă de anul trecut în bugetul acestui an au fost prinse toate cheltuielile pe care noi le-am acoperit din sponsorizări atrase de la agenţi economici şi avem bani şi pentru un cantonament montan în perioada de iarnă dintre tur şi retur. Încercăm să ţinem costurile sub control şi avem o grilă de salarizare mult mai mică faţă de echipe din liga a treia care nu au rezultatele noastre, pentru salarii sunt 60.000 lei pe lună, cu tot cu taxele şi impozitele ce trebuie plătite la stat.”, adaugă managerul AFC Unirea 04 Slobozia. În acest moment grila de salarizare de la echipa mare este cuprinsă între 700 lei şi 2.500 lei pe lună, sume nete, cu cel mai mare salariu cel al antrenorului Ion Ionescu.

Rugat să comenteze dorinţa fotbaliştilor de a avea prime pentru rezultatele pozitive, managerul AFC Unirea 04 Slobozia vorbeşte de interdicţiile legale impuse cluburilor ce au echipe în liga a treia. „Jucătorii vor prime pentru rezultat, este normal să plăteşti prime pentru performanţă. Problema este că legea nu dă voie la liga a treia să plăteşti prime decât din fonduri atrase, adică din bani strânşi din sponsorizări. Ce este permis la liga a doua nu este permis la prima ligă, aşa este legislaţia şi nu avem cum să o încălcăm. Dacă vom reuşi să-i determinăm pe oamenii cu bani care iubesc fotbalul şi îşi doresc o echipă la liga a doua să vină şi să ne sprijine financiar ar fi foarte bine.”, spune Ilie Lemnaru. Înainte de promovarea în liga secundă de acum câţiva ani la Unirea Slobozia se puteau da prime iar acestea erau achitate doar pentru victorii pe teren propriu şi pentru rezultat de egalitate ori victorie în deplasare.

Related posts