Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ: CSM Unirea Slobozia se califică în sferturile Cupei României fără să joace

NOROC. La tragerea la sorţi a optimilor Cupei României la handbal feminin ediţia 2017 CSM Unirea Slobozia şi HCM Rm. Vâlcea au rămas fără adversar şi vor juca direct în faza următoare a competiţiei având şansa ca în urma unei singure victorii să evolueze în Final Four!

În prezenţa reprezentanţilor cluburilor cu echipe în Liga Naţională dar şi celor două formaţii ce au încheiat pe primul loc turul seriilor Est şi Vest din Divizia A, oficialii Federaţiei Române de Fotbal au stabilit astăzi „ţintarul” ediţiei din acest an a Cupei României. Pentru că două dintre formaţiile înscrise în vara anului trecut în Liga Naţională s-au retras între timp (CSM Ploieşti şi Cetate Deva) în urme au intrat doar 14 dintre cele 16 echipe necesare unui program complet de opt meciuri eliminatorii. În aceste condiţii două formaţii au avut şansa de a nu fi obligate să-şi câştige pe teren un loc în sferturile de finală şi să avanseze direct. Spre norocul Clubului Sportiv Municipal Slobozia una dintre aceste formaţii este CSM Unirea Slobozia, cea care va aştepta pe data de 4 mai împreună cu HCM Rm. Vâlcea să afle numele celorlalte şase echipe ce se vor califica în urma optimilor.

Meciurile din optimi sunt: CSM Bucureşi – Univ. Cluj, Corona Braşov – CSM Bistriţa, Minaur Baia Mare – CSM Roman, Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie, HC Zalău – SCM Craiova şi Rapid Bucureşti – Danubius Galaţi. Sferturile de finală vor avea loc o săptămână mai târziu iar cele patru echipe calificare vor juca în Final Four, competiţie ce le va grupa câte două, câştigătoarele dintr-un singur meci eliminatoriu urmând a-şi disputa trofeul pus în joc iar învinsele medalia de bronz.

Competiţie tratată cu respect

CSM Unirea Slobozia nu mai poate termina mai sus de locul 12 în Liga Naţională cu trei etape rămase de disputat din campionat şi va participa al treilea an la rând la barajul pentru evitarea retrogradării în încercarea de a mai prinde un nou sezon în elita handbalului românesc. În aceste condiţii o eventuală calificare în Final Four va aduce meciuri grele şi va încărca foarte mult un program ce se vrea a fi cât mai lejer în vederea pregătirii celor două meciuri de care pe care de la barajul de supravieţuire. „Vom trata Cupa României cu respectul cuvenit unei asemenea competiţii. Sunt meciuri de verificare, orice meci este binevenit pentru că te testează şi îţi arată direcţiile ce trebuie corijate ori trebuie menţinute. Partea mai puţin plăcută este că încă nu se ştie datele când se vor desfăşura meciurile de la baraj pentru a ne pregăti un program pe măsura importanţei acestor confruntări.”, explică Dumitru Muşi, antrenorul echipei feminine de handbal, cum vede participarea echipei sale în Cupa României ediţia 2017.

La precedentele participări CSM Unirea Slobozia a fost eliminată în anul 2015 în optimi chiar de echipa campioană CSM Bucureşti (21 – 26) după un meci disputat în sala de la Slobozia, pentru ca anul trecut CSM Unirea Slobozia să depăşească în optimi Măgura Cisnădie (32 – 22) dar să rateze calificarea în Final Four în faţa formaţiei Dunărea Brăila (21 – 28). Ca fapt divers, în ediţia de acum doi ani Neptun Constanţa s-a calificat în Final Four deşi a retrogradat la finalul campionatului!

 

Related posts