Eveniment Favorite Politică 

PSD nu vrea să-l bată pe Dragoș Soare la Slobozia, vrea să-l spulbere!

PSD și-a propus în iunie 2024 o dublare a numărului de voturi pentru funcția de primar față de cele obținute în anul 2020.

PSD și-a prezentat, oficial, candidatul la funcția de primar al Municipiului Slobozia pentru alegerile locale din 9 iunie.

Alexandru Potor, votat anterior în forurile statutare ale organizației municipale social-democrate, va fi primarul celei mai importante localități din Ialomița, este convins Marian Pavel, președintele PSD Ialomița.

Liderul social-democraților ialomițeni a analizat cu atenție rezultatele din urmă cu patru ani, atunci când Dragoș Soare a câștigat fotoliul de primar cu 4906 voturi, cu 107 mai multe față de Alexandru Potor.

„Am făcut o analiză față de ce s-a întâmplat acum 4 ani, când am pierdut alegerile pentru funcția de primar al municipiului Slobozia. Dragoș a luat 4.906 voturi iar noi, împreună, pe bazinul nostru social-democrat, am avut peste 8.000 voturi, din care Alexandru Potor 4.800 de voturi. Avem sondaje recente și pot să vă dau o singură cifră, în Slobozia PSD are cu 4 în față la intenție de vot și sunt convins că Alexandru Potor va fi în scorul partidului.”, a spus Pavel.

În toate sondajele noastre, astăzi, Alexandru Potor, este primul în preferințele electoratului din Slobozia. Organizația și-a fixat ca număr de voturi adunate în Slobozia cel puțin 9.000, atât pentru lista de consilieri locali cât şi pentru funcţia de primar. (MARIAN PAVEL, preşedinte PSD Ialomiţa)

Cu un scor electoral de 9.000 de voturi, pe fondul căderii semnificative înregistrate de PNL şi în Slobozia, este de așteptat ca actualul primar Dragoș Soare să înregistreze o înfrângere greu de digerat atât în plan personal, cât, mai ales, politic.

Deja în echipa care-l susține pe Alexandru Potor și-au anunțat prezența doi foști președinți ai organizației județene PNL. Este vorba de Marian Hoinaru și de Gigi Petre.

S-a tot vorbit, s-a tot discutat despre așa-zise aranjamente, că eu voi fi susținut la Consiliul Județean la schimb cu susținerea mea către actualul primar de Slobozia. Nu facem trocuri de genul acesta, noi avem candidații noștri, ei au candidații lor, electoratul va decide care ofertă este mai bună. Noi credem, sperăm și muncim ca oferta noastră să fie cea mai bună și agreată de electorat. (MARIAN PAVEL, președinte PSD Ialomița)

Un alt avantaj pe care PSD nu l-a avut în urmă cu patru ani va fi prezența mai mare la vot. În 2020 alegerile locale au fost organizate într-o perioadă de Covid și foarte mulți alegători pensionari, oameni în vârstă, oameni expuși riscului de a se infecta nu au ieșit din casă. Acum lucrurile stau diferit iar prezența în Slobozia la urne va fi de cel puțin 43 – 45%, conform ultimelor estimări.

Related posts