Favorite Politică 

PSD rămâne partidul preferat dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare

PSD conduce în clasamentul alegătorilor din România, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP la mijlocul lunii septembrie.

PSD ar acumula peste 31% din totalul voturilor celor care s-ar prezenta la urne dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Conform ultimului sondaj realizat de INSCOP Research la comanda news.ro și citat de hotnews.ro, PSD este la aproape zece procente în fața PNL, locul 2 în preferințele celor intervievați.

Liberalii au un procent de aproape 21%, ceea ce înseamnă că împreună cu social-democrații ar avea majoritate în cazul unei noi coaliții guvernamentale.

19,7% dintre cei intervievați ar vota cu AUR, 12% ar alege USR iar UDMR, cu 4,6%, ar putea rămâne cu emoții în Parlament.

Sub linia de 5% se mai plasează SOS (partidul Dianei Șoșoacă) cu 3,1%, Partidul Verde cu 2,7%, PMP cu 1,7%, PRO România cu 1,5%, Forța Dreptei cu 1% și REPER cu 0,7%.

Jumătate dintre români s-ar prezenta la urne la alegeri parlamentare din 2024

Datele au fost obținute prin centralizarea răspunsurilor a 37,8% din eșantion, cei care au ales o formațiune politică din listă și au spus că sigur se vor prezenta la urne la următoarele alegeri parlamentare.

În ceea ce privește intenția de vot a celor chestionați în cadrul sondajului de opinie 50,1% au spus că vor merge sigur la vot, în timp ce, la polul opus, aproape un sfert, 23,7%, au spus că sigur nu vor merge la vot.

Datele din sondajul de opinie au fost colectate de INSCOP Research în perioada 15 – 22 septembrie, prin interviuri telefonice cu 1.550 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,49%, la un grad de încredere de 95%.

Related posts