Favorite Finanţări Viața la țară 

Stelnica: Pontonul turistic, pregătit să fie funcţional în octombrie

Stelnica: Consiliul Judeţean Ialomiţa a suplimentat suma destinată realizării unui punct de acostare pe malul stâng al brațului Borcea.

Montarea unui ponton turistic la Stelnica, pe malul stâng al brațului Borcea, a intrat în linie dreaptă, a anunțat Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

În ședința ordinară a lunii septembrie, la propunerea sa, consilierii județeni au fost de acord cu ajustarea pozitivă a sumei pe care o suportă bugetul județului Ialomița la această investiție.

Prin votul unanim dat de aleșii județeni, Consiliul Județean Ialomița va aloca în plus 85.000 lei, la care se adaugă de la bugetul local suma de 15.000 lei.

„Este nevoie de această majorare pentru finalizarea investiției. Domnul primar al Comunei Stelnica ne-a dat asigurări că luna viitoare (n.red. octombrie) vom putea, cu toții, să ne plimbăm cu ambarcațiuni ce pleacă de la punctul de acostare.”, le-a spus Marian Pavel consilierilor județeni.

Investiția face parte din strategia de dezvoltare a județului Ialomița

În total, investiția de la Stelnica se ridică la 1,9047 milioane lei, cu TVA, din care Consiliul Județean Ialomița asigură 1,752 milioane lei (91,98%), iar UAT Comuna Stelnica 152.700 lei (8,02%).

Realizarea unui punct de acostare pe malul stâng al brațului Borcea face parte din strategia de dezvoltare a județului Ialomița 2021 – 2027, aprobată a fi implementată în aprilie 2022.

Prin dezvoltarea infrastructurii și diversificarea ofertei și serviciilor turistice se urmărește atingerea obiectivului specific „Destinație turistică valorificată și promovată prin activități atractive de înaltă calitate, susținută de o ofertă turistică activă.

Conform strategiei de dezvoltare, punctul de acostare de la Stelnica este inclus în proiectele investiționale ce au ca scop dezvoltarea și consolidarea identității turistice a județului Ialomița, promovarea produselor turistice existente, valorificarea și modernizarea infrastructurii turistice.

Related posts