Favorite Politică Social 

Raluca Dumitrescu: „PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor”

Raluca Dumitrescu, deputat social-democrat de Ialomița, salută inițiativa PSD de eliminare a parlamentarilor de pe lista beneficiarilor majorării salariale.

Raluca Dumitrescu consideră că parlamentarii și alte categorii de bugetari nu trebuie să beneficieze de majorarea salariilor, așa cum prevede un proiect de lege adoptat de Senat.

În acest sens, PSD va propune celor din PNL și UDMR, în cadrul Coaliției de guvernare, ca prevederile proiectului de lege adoptat de senatori referitoare la actualizare salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor.

În opinia sa, doar în cazul aleșilor locali este necesară o astfel de măsură de majorare a salariilor, având în vedere că în ultimii patru ani nu a existat o raportare la salariul minim actualizat.

În cazul aleșilor locali o actualizare a salariilor este justificată. Pentru ei nivelul de salarizare este mai scăzut și este calculat prin raportare la salariul minim din 2018.”, este de părere parlamentarul de Ialomița.

Amendament în Parlament depus de PSD pentru plafonarea corectă a prețurilor la energia electrică

PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea modului de aplicare a măsurilor de sprijin pentru consumatorii de energie electrică.

Social-democrații consideră că pragurile maxime de consum lunar pentru care se acordă compensări, 100 kwh, respectiv 300 kwh, să se raporteze la consumul actual de curent și nu la media lunară din anul 2021, cum se calculează în prezent.

Raportarea la consumul actual și nu la cel de anul trecut va stimula cetățenii să facă economie la consumul de energie electrică. Oamenii vor achita exact ce consumă în 2022, nu ce au consumat în 2021. Se elimină astfel situațiile în care și-au redus consumul în acest an față de anul trecut însă nu beneficiază de preț plafonat.”, este de părere Raluca Dumitrescu.

PSD susține că adoptarea acestui amendament în Parlament va sprijini efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană.

Related posts