Favorite Sport 

Unirea Slobozia, încă un adversar din Liga 3 în Cupa României

Unirea Slobozia se va lupta cu Gloria Bistrița Năsăud pentru un loc în grupele din Cupa României, un format criticat de antrenorul echipei.

Unirea Slobozia are încă un adversar din Liga 3 în Cupa României după ce în primul meci din actuala ediție a competiției a trecut fără emoții, scor 5 – 1, de Dunărea Călărași, liderul seriei a treia în Liga 3.

Meciul dintre Gloria Bistrița Năsăud (locul 4 în seria 10 din Liga 3) și Unirea Slobozia se va disputa pe terenul echipei mai slab cotate miercuri, 28 septembrie, de la ora 16.30, și nu a intrat pe lista partidelor televizate.

Confruntările considerate că aduc audiență în rândul telespectatorilor vor fi transmise în direct de televiziunile ce acordă atenție Cupei României.

Este destul de greu de gestionat această deplasare la Bistrița, noi avem un lot restrâns din punct de vedere numeric și căutăm să avem soluții cu un jucător pe două-trei poziții. Nu avem cum să aliniem două formații diferite pentru a gestiona bine și Cupa României și campionatul dar vom găsi soluții pentru a ne prezenta onorabil în ambele competiții.”, a prefațat Costel Enache confruntarea din Cupa României.

Costel Enache critică nou format din Cupa României

Din acest an, Cupa României se va juca într-un format nou. Celor 16 echipe calificate în urma partidelor ce vor avea loc săptămâna viitoare li se vor alătura 8 formații din Liga 1 neintrate încă în competiție.

Cele 24 de echipe vor fi introduse în trei urne valorice și se vor forma 4 grupe a câte 6 echipe, câte 2 echipe din fiecare urnă valorică.

Fiecare echipă va disputa în grupe trei meciuri: un meci cu o echipă din prima urnă, un meci cu o echipă din urna a doua și un meci cu o echipă din urna a treia.

Primele două echipe din cele patru grupe vor merge mai departe în Cupa României și vor juca în patru meciuri ce vor stabili semifinalistele.

Un format ce dezavantajează în mod evident echipele din eșaloanele inferioare, posibilitatea ca o formație din Liga 2 sau din Liga 3 să iasă din grupe fiind redusă substanțial.

Nu este Cupa României o competiție care să fie pentru echipele mici, noul format se adresează echipelor mari. Nouă, echipelor din linia a doua, ni s-a tăiat orice șansă de a ajunge în fazele superioare. Consider că o echipă de Liga 2 va trece foarte greu de grupe în momentul în care va da peste două echipe din Liga 1, formații net superioare.”, spune cu amărăciune Costel Enache.

PROGRAM COMPLET CUPA ROMÂNIEI

MARȚI, 27 septembrie 2022

CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași

Ripensia Timișoare – FC U. Craiova

Șoimii Lipova – Gloria Buzău

Steaua – Chindia Târgoviște

Axiololis Cernavodă – Minaur Baia Mare

MIERCURI, 28 septembrie 2022

Jiul Petroșani – Oțelul Galați

Foresta Suceava – UTA Arad

CSM Reșița – CS Mioveni

CS Ocna Mureș – CSM Slatina

Gloria Bistrița Năsăud – UNIREA Slobozia

CS Comunal Șelimbăr – Petrolul Ploiești

CS Afumați – Rapid București

JOI, 29 septembrie 2022

FC Brașov – FC Hermannstadt

CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc

Concordia Chiajna – Universitatea Cluj

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo

Related posts