Eveniment Favorite Politică 

Raluca Dumitrescu: „Rolul femeii în societate trebuie să crească!”

Raluca Dumitrescu, președinte executiv al organizației de femei PSD Ialomița, militează pentru creșterea rolului femeii în societate.

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, rămâne una dintre vocile importante din politica românească în ceea ce privește promovarea importanței femeii în societate.

O campanie prin care s-a atras atenția asupra necesității conștientizării rolului femeii în societate a avut loc la sfârșitul săptămânii la Festivalul LA CASA TUDORII de la Giurgeni.

Alături de colege din organizația județeană de femei din PSD, unde este președinte executiv, Raluca Dumitrescu le-a oferit femeilor participante la eveniment bilete cu citate celebre.

Pe bilete a fost trecut un număr iar peste 200 de femei au primit diverse cadouri expuse la standul special amenajat de social-democratele ialomițene.

Militez pentru implicarea tinerelor femei în politica românească, pentru a elimina subreprezentarea din funcțiile elective, iar campanii precum cea de la Casa Tudorii, dublate prin activități de mentorat, cursuri de formare, campanii publice, dar și prin colaborarea în rețele profesionale, pot juca un rol important în încurajarea candidaturii femeilor și în pregătirea lor pentru o carieră politică! (RALUCA DUMITRESCU, deputat PSD de Ialomiţa)

Raluca Dumitrescu: „Militez pentru implicarea tinerelor femei în politică!”

„Statisticile ne arată clar că femeile sunt sub-reprezentate în funcțiile de decizie din mediul politic și antreprenorial și că, în medie, salariul lor este cu aproximativ 16 % mai mic decât cel al bărbaților. Ca să nu mai amintesc și despre faptul trist că violența și hărțuirea bazată pe gen sunt, în continuare, larg întâlnite un numai în mediile defavorizate, ci chiar și în cele urbane!”, este de părere Raluca Dumitrescu.

Preşedintele executiv al organizaţiei județene de femei PSD se bucură că face parte din singurul partid care promovează constant o reprezentare echitabilă a femeilor în funcțiile politice alese.

Astfel, la alegerile din 2020, 3500 de femei au fost trecute pe listele de candidați PSD, performanță de care nu s-a mai apropiat niciun partid politic din România!

Deși femeile din România ar trebui să se bucure de egalitate, emancipare și securitate, pentru mult prea multe dintre ele, aceste drepturi nu sunt încă o realitate! Mă adresez, pe această cale, tuturor femeilor, îndemnându-le să vină în rândurile noastre, pentru că #numaiîmpreunăputemfacemaibine!  (RALUCA DUMITRESCU, deputat PSD de Ialomiţa)

În calitate de deputat în Parlamentul României, Raluca Dumitrescu susține toate procesele de adoptare sau de modificare a politicilor și legislației privind egalitatea de gen, precum și punerea lor în aplicare la nivel național și local.

„Încerc să elimin, astfel, stereotipurile de gen care se reflectă, spre exemplu, în repartizarea portofoliilor ministeriale și a funcțiilor administrative de conducere din cadrul ministerelor, unde bărbații domină portofoliile legate de funcțiile de bază ale statului precum apărarea, spre exemplu.

Asta în timp ce femeile sunt concentrate în ministerele de factură socio-culturală, întărind idei fixe conform cărora femeile sunt mai potrivite în domenii precum educația, sănătatea și cultura.

Din acest motiv m-am bucurat nespus când am aflat despre nominalizarea unei femei pentru portofoliul de ministru de externe, loc destinat, până acum, exclusiv bărbaților.”, a completat Raluca Dumitrescu.

Related posts