Favorite Social Viața la țară 

Recensământ: Mediul rural din Ialomița, peste mediul urban

Recensământ: 56.5% din totalul chestionarelor completate până acum în Ialomița provin de la gospodării din mediul rural.

Recensământ în Ialomița în primele 15 zile ale perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată indică o pondere mai mare a datelor venite din mediul rural față de cele din mediul urban.

În intervalul 14 – 28 martie 2022 au fost completate un număr de 17.813 chestionare la nivelul județului Ialomița. Dintre acestea, 7.755 au fost completate în mediul urban (43,5%) și 10.058 în mediul rural (56,5%).”, a transmis Direcția Județeană de Statistică Ialomița.

Cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Ialomița s-a înregistrat în cele 15 zile în municipiul Slobozia (3.927), mai multe decât totalul chestionarelor din celelalte localități urbane (3.128).

În mediul rural, localitatea Coșereni este fruntașă, cu 514 chestionare, urmată de Borănești (506 chestionare), Bărbulești (440 chestionare) și Adâncata (381 chestionare).

La polul opus, în Ialomița sunt 20 de localități rurale unde nu s-a trecut de 100 chestionare completate.

Dorim să reamintim locuitorilor județului Ialomița că perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până la 15 mai 2022 și adresăm rugămintea de a utiliza, în continuare, în număr cât mai mare, metoda autorecenzării.”, adaugă cei de la DJS Ialomița.

Lista locațiilor, harta interactivă precum și programul de funcționare a centrelor de autorecenzare asistată în localitățile județului Ialomița sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Ialomița.

Related posts