Eveniment Favorite Sport 

European Junior Championship 14&Under Tennis Europe: România câștigă semifinala și merge la turneul final

European Junior Championship 14&Under Tennis Europe, semifinală disputată la Slobozia, trimite la turneul final România și Marea Britanie.

European Junior Championship 14&Under Tennis Europe s-a încheiat marți cu finala dintre cele mai bune două echipe ale turneului semifinal. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECIURI!)

România și Marea Britanie își câștigaseră încă de luni dreptul de a participa la turneul final al competiției ce se va desfășura în Italia.

Meciul direct dintre cele două echipe avea să-i confere câștigătoarei un statut de echipă favorită la confruntarea finală, în Italia ea urmând a evolua cu o formație ce s-a clasat pe locul doi la unul dintre cele patru turnee semifinale desfășurate sub egida Tennis Europe.

Finală de mare spectacol

Marea Britanie a început mai bine finala și puternica Mika Stojsavljevic nu a avut prea multe emoții în fața tinerei Giulia Safina Popa și s-a impus în două seturi.

Echilibrul finalei s-a restabilit rapid, Alexia Ioana Tatu câștigând tot în două seturi meciul cu Arabella Loftus.

Soarta finalei și, implicit, echipa câștigătoare a turneului semifinal de la Slobozia s-a stabilit în meciul de dublu.

Un prim set teribil de echilibrat, câștigat de Alexia Ioana Tatu și Maia Ilinca Burcescu la tie-break (8 – 6) a turnat plumb în picioarele adversarelor și Marea Britanie a pierdut și setul secund.

România, în componența Alexia Ioana Tatu, Maia Ilinca Burcescu și Giulia Safina Popa, fete pregătite de Lucian Popa, merge în Italia pentru a prinde unul dintre cele cinci locuri ce asigură prezența la turneul mondial.(VEZI AICI IMAGINI DE LA FESTIVITATEA DE PREMIERE!)

Rezultate finale European Junior Championship 14&Under Tennis Europe

Finala competiției: România – Marea Britanie 2 – 1

Meciul pentru locul 3: Ucraina – Suedia 2 – 1

Meciul pentru locul 5: Slovenia – Portugalia 2 – 1

Meciul pentru locul 7: Grecia – Bosnia-Herțegovina 2 – 1

Related posts