Administrație Favorite 

Salariile în instituțiile subordonate Consiliului Județean, luate din nou în discuție de consilieri

Salariile angajaților din instituțiile din subordine sunt din nou pe ordinea de zi, după ce în luna decembrie consilierii județeni au decis majorarea lor.

Salariile în instituțiile subordonate Consiliul Județean Ialomița nu se mai majorează de la 1 ianuarie 2021, așa cum stabiliseră anterior consilierii județeni.

Printr-un proiect de hotărâre aflat în dezbaterea consilierilor județeni la ședința de marți, se decide ca începând cu luna ianuarie salariile să rămână la același nivel ca în luna decembrie a anului trecut.

Hotărârea vine ca urmare a înghețării de către Guvernul României a salariilor în sistemul bugetar începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Măsura afectează salariații din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița (cu excepția personalului din aparatul de specialitate), Centrul de Asistență Medico-Socială Fierbinți-Târg, Muzeul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Centrul Cultural „Ionel Perlea”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu”.

Salarii înghețate la nivelul lunii decembrie a anului trecut vor avea și angajații Spitalului Județean de Urgență Slobozia, cu excepția personalului care beneficiază de aplicarea prevederilor articolului 38, alin. 3, litera b din Legea nr. 153/2017.

Cu cât urmau să crească salariile în instituțiile subordonate Consiliului Județean Ialomița

Practic, consilierii județeni vor aproba abrogarea Hotărârii Consiliului Județean Ialomița nr. 205 din 18.12.2020 prin care fusese aprobată majorarea salarială începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Salariații urmau a încasa din prima lună a acestui an o majorare cu 25% din diferența dintre salariul de bază prevăzut de legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018.

Majorarea salarială era fundamentată de prevederile legale ce stabilesc că în perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare.

Fiecare creștere reprezintă 25% din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție ori indemnizația de încadrare prevăzute în lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018.

Cum creșterea respectivă și data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat iar Guvernul PNL – USR – PLUS – UDMR a anunțat în decembrie că îngheață salariile bugetarilor, consilierii județeni sunt acum obligați să revină asupra deciziei din decembrie de majorarea a lefurilor în instituțiile subordonate Consiliului Județean Ialomița începând cu 1 ianuarie 2021.(Foto: Inquam Photos)

Related posts