Favorite Sport 

SÂMBĂTĂ, ORA 17.00: UNIREA SLOBOZIA – METALOGLOBUS BUCUREŞTI

DERBY. Unirea Slobozia are forţa şi valoarea de a depăşi formaţia care s-a desprins pe primul loc în clasament şi care va promova în liga a doua.

Unirea Slobozia a impresionat în meciul de verificare cu Viitorul Contanţa, liderul la zi al campionatului naţional fiind ţinut în şah într-o partidă încheiată cu scorul de 3 la 3, goluri marcate pentru echipa noastră de Marc Khalil, Mihai Adăscăliţei şi Robert Pîslaru. A urmat apoi alt meci de pregătire, vizitatoare la Slobozia fiind Dacia Unirea Brăila, formaţia de pe locul 8 din liga a doua. A fost un meci controlat autoritar de băieţii lui Ionescu, golurile marcate de Gherasim şi Khalil fixând victoria la 2 – 0 în condiţiile în care prima ocazie a oaspeţilor s-a consumat cu cinci minute înainte de final.

Teste utile cu Viitorul şi Brăila

Două meciuri de verificare ce l-au mulţumit deplin pe antrenorul Ion Ionescu. Tehnicianul şi-a făcut o idee despre potenţialul jucătorilor săi dar şi de locul pe care aceştia îl preferă în teren. „Au fost două meciuri cu echipe de la nivel superior şi au fost două meciuri bune, cu rezultate pe măsură. Am avut ocazia să găsesc sistemul de joc potrivit, aşezarea pe teren care să ne ofere mai multă siguranţă pe faza de apărare şi, în acelaşi timp, o incisivitate sporită pe faza ofensivă. Diferenţa s-a văzut şi pe teren, sunt echipe de liga 1 şi liga 2 care sunt preocupate să joace fotbal, să combine, să construiască, lucru mai rar la liga a treia.”, spune Ion Ionescu. Tehnicianul apreciază jocul formaţiei sale şi în contextul unei suprafeţe de joc perfecte în cea mai modernă bază fotbalistică din România, cea de la Ovidiu. „Unirea Slobozia este o echipă tehnică, o echipă ce combină mult la firul ierbii iar atunci când joacă pe un teren foarte bun reuşeşte să-şi pună în valoare calităţile. Antrenamentele sunt axate pe aşa ceva, suntem o echipă de posesie. La Viitorul am avut parte de o suprafaţă de joc extraordinară pe care am putut pasa din prima şi asta s-a văzut în viteza de joc.”

Am scăpat de cele trei suspendări!

După meciul cu Astra 2 am avut trei jucători suspendaţi, Romeo Soare, „Ţâcă” Toma şi Adrian Răduca, trei jucători de bază din trei compartimente diferite. Retragerea echipei Arsenal Malu la începutul returului a făcut ca etapa în care Unirea trebuia să se deplaseze la Malu să conteze, formaţia câştigând la masa verde cu 3 la 0 dar, şi mai important, cei trei ispăşindu-şi etapa de suspendare, aşa încât ei vor fi mai mult ca sigur pe teren la meciul cu Metaloglobus. „Avem toţi jucătorii apţi de joc la acest moment, este un mare avantaj foarte mare pentru că ar fi fost foarte greu să înlocuieşti trei fotbalişti de bază. Metaloglobus este o echipă cu jucători foarte buni şi cred că va veni la Slobozia să joace fotbal nu să se apere. Dacă nu suntem atenţi ne poate pune probleme foarte mari. Cred că va fi un joc frumos între două echipe pozitive, preocupate doar să câştige. Noi am câştigat meciul de acasă de anul trecut şi avem o echipă capabilă să câştige orice meci cu orice echipă. Metaloglobus nu este o super-echipă în faţa căreia să nu poţi câştiga. Dacă vom aborda meciul serios şi concentrat, aşa cum am făcut-o cu Viitorul Constanţa şi cu Dacia Unirea Brăila, sunt convins că vom câştiga meciul!”, prefaţează întâlnirea antrenorul echipei.

În tur Metaloglobus s-a impus cu 2 – 0, rezultat care a fost influenţat şi de o decizie greşită a arbitrului de centru şi a unui tuşier, cei care nu au vrut să vadă faultul în careu asupra lui Călin, petrecut la doar un minut după ce gazdele deschiseseră scorul! Deşi fundaşul Caramalău i-a luat piciorul de sprijin jucătorului Unirii, centralul i-a acordat lui Călin cartonaş galben pentru simulare!

„Metaloglobus nu este o super-echipă în faţa căreia să nu poţi câştiga. Dacă vom aborda meciul serios şi concentrat, aşa cum am făcut-o cu Viitorul Constanţa şi cu Dacia Unirea Brăila, sunt convins că vom câştiga meciul!”(ION IONESCU, antrenor Unirea Slobozia)

Related posts